PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Cesta Miljenka Smoje od danas je uknjižena na Grad Supetar. Gradonačelnica Marković: Postupili smo prema zakonu, zaštitili javno dobro i povećali vrijednost gradske imovine

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković osvrnula se u objavi na Facebooku danas, 10. veljače, na cestu Miljenka Smoje, poručivši kako je “cesta Miljenka Smoje uknjižena, upisana i ucrtana kao nerazvrstana cesta u vlasništvu Grada Supetra”.

Naglasila je kako je status nerazvrstanih cesta utvrđen Zakonom o nerazvrstanim cestama te definiranim pravima i obvezama jedinica lokalne samouprave.

Gradonačelnica Marković: Zakon se ne može provoditi parcijalno
— Jasno su definirane moje obveze kao odgovorne osobe u gradu te je moj posao provoditi zakonske odluke kao i odluke vijeća Grada Supetra. Činjenica da sam željela postupiti prema Zakonu u ovih šest godina izložila me brojnim pritiscima, neugodnim situacijama i novinskim natpisima o kojima sada ne želim pisati. Ja se s nikim nisam svađala te sam radila svoj posao odgovorno što se mnogima nije svidjelo. Zakon se ne može provoditi parcijalno pa kad nam odgovara na njega se pozivati, a kada nam ne odgovara pa bismo ga malo zaobišli. To tako ne ide, istaknula je u objavi gradonačelnica Marković.

Cesta Miljenka Smoje nalazi se u vlasništvu Grada Supetra
Podsjetila je da je Grad Supetar prije šest godina pokrenuo proceduru upisa ceste Miljenka Smoje koja je, istaknula je, s današnjim datumom i uknjižena na Grad Supetar te ucrtana u katastar. — Cesta Miljenka Smoje danas je vlasništvo Grada Supetra, br. kat. čest. 2092/6, površine 2478 m2 protuvrijednosti cca 5 milijuna kuna povećane vrijednosti gradske imovine. Ovo znači da smo postupili prema Zakonu, zaštitili javno dobro, uknjižili cestu na Grad u skladu sa zakonom te povećali vrijednost gradske imovine, istaknula je supetarska gradonačelnica, dodavši kako bi sve u suprotnosti s navedenim bilo pogodovanje.

Prodalo se nešto što se nije smjelo prodati
— Sve druge odgovore druga strana morat će potražiti od Republike Hrvatske koja je u privatizacijskoj masi prodala nešto što nije smjela, a kasnije donijela zakone kojima je definirala obveze jedinica lokalne samouprave, poručila je Marković. Napomenula je kako je u tijeku knjiženje brojnih nerazvrstanih cesta u svim naseljima na području Grada Supetra. — Vjerujem da ćemo u narednim godinama imati čistu imovinsko pravnu situaciju za razliku od onoga što nas je dočekalo, zaključila je na Facebooku supetarska gradonačelnica.

— Činjenica da sam željela postupiti prema Zakonu u ovih šest godina izložila me brojnim pritiscima, neugodnim situacijama i novinskim natpisima o kojima sada ne želim pisati. Zakon se ne može provoditi parcijalno pa kad nam odgovara na njega se pozivati, a kada nam ne odgovara pa bismo ga malo zaobišli. To tako ne ide, poručila je danas, 10. veljače, na Facebooku gradonačelnica Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...