Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Crveni križ Brač pokreće od sutra akciju prikupljanja pomoći stradalima u današnjemu razornom potresu

— Društvo Crvenoga križa Brač u stanju je pripravnosti za odlazak na područje pogođeno potresom, prikupljanje humanitarne pomoći i organizacije smještaja za sve koji su u ovomu strašnom potresu ostali bez krova nad glavom, objavio je danas, 29. prosinca, brački Crveni križ.

Na područje pogođeno razornim potresom stiže pomoć sa svih strana.

U koordinaciji sa središnjim i županijskim društvom Crvenoga križa
Priprema se, kako su izvijestili, vrši u koordinaciji sa središnjim i županijskim društvom Crvenoga križa, u skladu s potrebama i informacijama sa stradaloga područja.

Počinje prikupljanje hrane i higijenskih potrepština
Od sutra, 30. prosinca, Crveni križ Brač počinje s prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština na otoku za potrebite s područja stradaloga u potresu! U prostorima supetarskoga Crvenoga križa pomoć će se prikupljati od 7.30 do 20.00 sati, u Turističkoj zajednici u Sutivanu od 8.00 do 12.00 sati, u Pastoralnomu centru u Postirima od 7.30 do 19.30 sati, u Pučišćima u bivšem hotelu Porat od 8.00 do 13.00 sati, u Bolu u Centru za kulturu, i to u vremenu od 8.30 do 11.00 sati i od 17.00 do 18.00 sati, u Nerežišćima kod Keti od 8.00 do 12.00 sati, u Milni u prostorima DVD-a od 8.00 do 9.00 i od 18.00 do 19.00 sati, u Selcima u dučanu PZ Selčanke u radnom vremenu te u Povljima, Sumartinu i Selcima na prodajnim mjestima Studenca, dok će se u Pražnicama pomoć prikupljati premo dana u prizemlju društvenoga doma. Iz Crvenoga križa ističu da se prikupljaju nekvarljive namirnice, poput brašna, ulja, soli, šećera, tjestenine i dugotrajnih konzervi.

Dvije osobe smrtno stradale, više desetaka osoba ozlijeđeno
Prema do sada dostupnim podacima, u razornom potresu snage 6,2 po Richteru, a s epicentrom 9 kilometara od Siska, dvoje ih je poginulo, a više desetaka osoba je ozlijeđeno. Područje pogođeno potresom obišli su i predsjednik države Zoran Milanović, zatim Vlade Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Premijer Plenković najavio je da će se u 18.30 sati održati uži kabinet Vlade i vidjeti što se u ovom trenutku može učiniti te kako pomoći stanovnicima pogođenima potresom. — Razmotrit ćemo sve opcije, zatražio sam od ministra Darka Horvata da njegovo ministarstvo sagleda što nam je najbolje najpragmatičnije”, rekao je Plenković. Dodao je i kako je u kontaktu s Europskom komisijom.

izvor: Crveni križ Brač

Podjelite:

You may also like...