PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

DALMACIJA POSTALA ŽARIŠTE Novooboljeli iz Splita, Imotskoga, Kaštela, Makarske, Sinja, Podstrane, Zmijavaca, Otoka, Šestanovca, Lećevice i Jelse

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 12. kolovoza, kako je od ukupno 366 obrađenih testova 35 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus.

Brojke koje zabrinjavaju
Najveći broj novozaraženih je iz Splita, njih 12, zatim 4 iz Kaštela, 3 iz Makarske, 3 iz Sinja, 3 iz Podstrane, 3 iz Zmijavaca, 2 iz Imotskoga, 2 iz Jelse te po 1 iz Otoka, Šestanovca i Lećevice.

Još 11 osoba iz drugih županija
Uz 35 novooboljelih osoba s područja Županije još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno na koronavirus, i to 2 osobe iz Osječko-baranjske županije, 7 osoba iz grada Zagreba, 1 osoba iz Šibensko-kninske županije te 1 osoba iz Zadarske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu. Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko dalmatinske županije, 13 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novozaraženi epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji 565 osoba
Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 565 osoba. U Kliničkom bolničkom centru u Splitu je 16 osoba pozitivnih na Covid infekciju, a 1 pacijent nalazi se na respiratoru. U karanteni su 4 strana državljanina. Dodajmo kako je jučer na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno 24 novih slučajeva zaraze, tako da je u 48 sati u županiji evidentirano 59 novooboljelih osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 12. kolovoza, kako je od ukupno 366 obrađenih testova 35 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus. Najveći broj novozaraženih je iz Splita, njih 12, zatim 4 iz Kaštela, 3 iz Makarske, 3 iz Sinja, 3 iz Podstrane, 3 iz Zmijavaca, 2 iz Imotskoga, 2 iz Jelse te po 1 iz Otoka, Šestanovca i Lećevice (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...