Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Danas, 5. kolovoza, državni je praznik. Slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Ujedno je i 24. obljetnica oslobodilačke Vojno-redarstvene operacije “Oluja” kada su hrvatski teritoriji oslobođeni od okupacije.

U nekim našim mjestima danas će biti položeni vijenci i paljene svijeće u spomen na poginule branitelje iz Domovinskoga rata. Godine 1991. u obrani Splita svoje živote su dali Nikola Dragičević i Luka Martinić, a ranjeni su bili Đani Jerčić iz Selaca i Frane Martinić iz Pučišća.

Poginuo u pokušaju spašavanja ranjenoga suborca
U obrani Vukovara poginuo je Ante Glavinić iz Postira, i to 25. srpnja. Imao je 40 godina kada je stradao kao dragovoljac Domovinskoga rata u pokušaju spašavanja ranjenoga suborca. Bio je profesionalac francuske legije stranaca, tek umirovljen, otišao je braniti Domovinu.
Godinu dana kasnije, 19. srpnja, u Podveležju kod Mostara kao dragovoljac u obrani hrvatskoga naroda poginuo je Mate Dukić, također iz Postira. Za vrijeme Domovinskoga rata služio je vojni rok u Visu, otpušten je ljeti 1992. godine, a zatim je otišao kao dragovoljac u Hrvatsko vijeće obrane. U Lici je poginuo Ivica Kuščević iz Milne. Na južnom bojištu 1993. godine poginuo je Željko Miškić iz Pučišća, a krajem rata Marko Juras iz Postira.

Oko 300 branitelja s otoka sudjelovalo je ubrani Hrvatske
Oko 300 branitelja s otoka djelovalo je i vodilo obranu Hrvatske u Novigradu i Maslenici, Velebitu i području Dubrovnika. Osim toga, na Mljetu je u tijeku rata djelovala i obalna bitnica koja je bila sastavljena od bračkih dragovoljaca.

Služit će se mise zahvalnice za Domovinu
Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te dan hrvatskih branitelja bit će slavljene i mise za Domovinu. Tako će u crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima misu za Domovinu slaviti mons. Nikola Eterović, nadbiskup iz Pučišća na službi papinskoga nuncija u Berlinu. Misu za Domovinu u Bolu u crkvi Sv. Marije Milosne služit će u 19.00 sati vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Hrvatska danas, 5. kolovoza, slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Hrvatska danas, 5. kolovoza, slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Podjelite:

You may also like...