PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas istječe rok za ponošenje zahtjeva ako namjeravate glasovati na izborima za predsjednika RH izvan mjesta prebivališta

Danas, 11. studenoga, istječe rok za podnošenje zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, kao i za izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta uoči predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca.

Zahtjev za privremeni upis moguće je podnijeti danas do 16.00 sati
Birači koji imaju prebivalište u RH, ali na dan izbora neće biti u svom mjestu mogu zatražiti privremeni upis. Birači se privremeno upisuju u registar birača za mjesto gdje će se zateći na dan održavanja izbora. — Birači mogu pregledati te zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji, prema mjestu svoga prebivališta svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, izvijestili su iz Ministarstva uprave, dodavši da će se danas zahtjev u uredima državne uprave moći podnijeti do 16.00 sati.

Vlada donijela odluku o raspisivanju izbora za predsjednika RH
Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Hrvatske donijela je Vlada 14. studenoga. Na stranicama Ministarstva uprave nalazi se obrazac koji treba ispuniti te zajedno sa skeniranom osobnom iskaznicom poslati nadležnom uredu zemaljskom ili elektroničkom poštom.

Birači se mogu odmah izjasniti i za drugi krug glasovanja
— S obzirom na mogućnost održavanja drugoga kruga glasovanja, pozivaju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja, napomenuli su iz Ministarstva uprave, dodavši da birači, u slučaju održavanja drugoga kruga glasovanja, odmah po određivanju datuma drugoga kruga glasovanja, a najkasnije do 10 dana prije dana održavanja drugoga kruga glasovanja, mogu podnijeti novi zahtjev za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

O biračkim mjestima na području grada Supetra i u ostalim općinama izvijestit ćemo vas naknadno.

Birači koji imaju prebivalište u RH, ali na dan izbora neće biti u svom mjestu, mogu zatražiti privremeni upis. Birači se privremeno upisuju u registar birača za mjesto gdje će se zateći na dan održavanja izbora (izvor: uprava.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...