Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas je 29. obljetnica vukovarske tragedije; osim paljenja svijeća u znak sjećanja na taj događaj, u crkvama će se služiti mise za Domovinu i poginule hrvatske branitelje

U Hrvatskoj se danas, 18. studenoga, obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i 29. obljetnica vukovarske tragedije u Domovinskomu ratu. Ovogodišnja obljetnica po mnogočemu će biti skromnija zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi.

Diljem Hrvatske u znak sjećanja na taj događaj paljeni su lampioni, a brojni stanovnici u tišini, dostojanstveno i u molitvi prisjećali su se stradanja brojnih za slobodu Hrvatske.

U Supetru misa za Domovinu slavit će se u 17.30 sati
U župama na Braču danas, na dan pada grada Vukovara, simbola Domovinskog rata, služit će se mise za poginule u Domovinskom ratu, a posebne misli brojnih bit će usmjerene prema stradalima u Vukovaru i Škabrnji. U gradskoj župi sv. Petra u Supetru danas u 17.30 sati služit će se misa za Domovinu koju će slaviti don Pavao Gospodnetić. Na supetarskoj rivi sinoć su uz Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata paljeni lampioni.

HDZ grada Supetra: Molimo za budućnost naše Domovine
Poziv na zajedništvo u molitvi uputio je i supetarski HDZ. — Sjedinjeni u molitvi i zajedništvu pomolimo se za naše poginule branitelje, sve žrtve Domovinskoga rata i za budućnost naše Domovine. Zapalimo svijeće i čuvajmo svoje zdravlje poštujući epidemiološke mjere, stoji u pozivu HDZ-a grada Supetra. Torcida Brač organizira točno u 18.11 sati paljenje svijeća kod novoga grafita u Supetru. — Zajedno iskažimo pijetet svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, napisala je u pozivu bračka Torcida.

U Postirima polaganje svijeća podno stijega
U župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima u 17.00 sati slavit će se pjevana misa. Poslije mise održat će se služba svjetla te će sudionici s upaljenim svijećama u rukama položiti svijeće podno stijega i formirati vukovarski Vodotoranj. Udruga mladih općine Postira “Berekin” i ove će godine sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje prodajom svijeća pred župnom crkvom, a prikupljena sredstva bit će usmjerena u humanitarne svrhe. Prošle godine sredstva su donirana udruzi “Vukovarski leptirići”.

U Pučišćima svijeće će se paliti pred župnom crkvom
Sveta misa za poginule u župi sv. Jeronima u Pučišćima slavit će se u župnoj crkvi u 17.00 sati, a služit će je pučiški župnik don Ivica Huljev. Poslije mise uz prigodnu glazbu “Brassčute” zapalit će se svijeće pred crkvom, a paljenje svijeća bit će organizirano i u Pražnicama i Gornjemu Humcu.

“I u mom gradu Vukovar svijetli”
I u Sutivanu žitelji su se prisjetili vukovarske tragedije u Domovinskomu ratu. Još jučer, 17. studenoga, u akciji “I u mom gradu Vukovar svijetli” odali su počast nedužnim žrtvama i braniteljima Domovinskoga rata. U spomen-parku Golo brdo održana je komemoracija žrtvama Domovinskoga rata.

U Nerežišćima služit će se misa za hrvatske branitelje
Obljetnica pada Vukovara i Škabrnje u Nerežišćima bit će obilježena misom koju će u 16.00 sati za hrvatske branitelje i žrtve Domovinskoga rata služiti don Marko Plančić. — Nastojmo ovoga dana upaliti lampione na trgu hrvatskih branitelja u Nerežišćima i na našim prozorima i ulicama, pozvao je nerežiški dušobrižnik.

Obljetnica obilježene mnogo skromnije
U Bolu Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je dan ranije, 17. studenoga, paljenjem svijeća u parku na Loži. — Zbog epidemioloških mjera u Bolu je ova tužna obljetnica ove godine obilježena mnogo skromnije, javlja tamošnji lokalni portal boljani.info, pišući kako su svijeće upaljene pred crkvom Svetoga Ante bez uobičajne molitve i programa.

U brojnim mjestima na Braču Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je paljenjem lampiona na trgovima, na rivama, pred župnim crkvama i na prozorima obiteljskih domova. Ove godine zbog epidemiološke situacije obilježavanje dana pada grada Vukovara ipak će biti nešto skromnije, a stanovnici su pozvani na poštivanje epidemioloških mjera (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...