PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas je Međunarodni dan žena; selački vatrogasci uputili čestitku kolegicama iz vatrogasnih postrojbi diljem Hrvatske

Danas, 8. ožujka, obilježava se Međunarodni dan žena. Podsjetnik je to na prosvjed kojim su tekstilne radnice 8. ožujka 1857. u New Yorku zatražile bolje uvjete rada i veće plaće. Taj se dan obilježava od 1975. godine odlukom Ujedinjenih naroda, kada se slavila Međunarodna godina žena.

Žene u Hrvatskoj imaju u prosjeku 13 posto manju plaću od muškaraca
U Hrvatskoj žene su u prosjeku 13 posto manje plaćene od muškaraca te imaju 21 posto nižu prosječnu mirovinu. Prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, prosječne mirovine za žene u Hrvatskoj bile su za 600,00 kuna niža od prosječnih mirovina muškaraca.

U povodu Dana žena vatrogasci iz Selaca uputili su prigodnu čestitku, koju prenosimo u cijelosti:

Budite uvijek hrabre i odlučne
Našim dragim kolegicama iz vatrogasnih postrojbi diljem RH, kao i našim majkama, suprugama, sestrama i suradnicama želimo sretan Dan žena!
Budite uvijek hrabre i odlučne! Ostanite nam uvijek tako lijepe, vesele i nasmijane.

Primite zahvalu za vaš svakodnevni trud i ljubav
Neka ovaj dan bude samo jedan od 365 dana u godini u kojem primate zahvalu za vaš svakodnevni trud, ljubav, požrtvovnost, nesebičnost i potporu koju nam pružate. Hvala Vam za sve ono što činite i čime obogaćujete naše živote, poručili su selački vatrogasci uz ovogodišnji Dan žena.

Međunarodni Dan žena obilježava se danas, 8. ožujka, kao podsjetnik na prosvjed kojim su tekstilne radnice 8. ožujka 1857. u New Yorku zatražile bolje uvjete rada i veće plaće (izvor: Vatrogasci Selca)

Podjelite:

You may also like...