Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas među novooboljelima pozitivno pet osoba iz Supetra i dvije osobe iz Selca

Nastavni zavodi za javno zdravstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji izvijestio je danas, 16. rujna, da je od ukupno 679 obrađenih testova 71 osoba pozitivna na koronavirus.

Iz Supetra čak 5 novozaraženih osoba
I danas najveći broj novooboljelih ima Split, njih 32, dok ih je 11 s područja grada Sinja. Prema broju novozaraženih, na trećemu mjestu je Solin sa 7 novih slučajeva, a na četvrtomu mjestu Supetar odakle je 5 novih slučajeva infekcije, a zatim je Omiš s 3 nova slučaja zaraze. Po 2 novozaražene osobe su iz Dugopolja, Kaštela, Selca, a po 1 osoba iz Makarske, Imotskoga, Lovreća, Marine, Otoka, Segeta i Trilja.

Od novooboljelih 40 posto su kontakti
Od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 29 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.258 osoba. Na oporavku u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 55 osoba koje su Covid pozitivne, a 3 osobe nalaze se na respiratoru. U karanteni je jedan državljanin SAD-a.

Preminula ženska osoba u 95. godini života
Splitski KBC izvijestio je da je u protekla 24 sata preminula ženska osoba u 95. godini života koja je, uz ostale komorbiditete, bila pozitivna i na koronavirus. Nacionalni stožer civilne zaštite danas je priopćio kako je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno 280 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj je 2.103.

Prema priopćenju Stožera civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je objavljeno danas, 16. rujna, među novooboljelima od koronavirusa je i 5 osoba iz Supetra i 2 osobe iz Selca (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...