Grad Supetar

Danas na Braču kod 20 osoba potvrđen koronavirus

Od ukupno 1.061 obrađenoga testa kod 254 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 30. ožujka, županijski Stožer civilne zaštite, nakon što su pristigli rezultati testiranja koje provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Značajan rast zaraženih na Braču
Na otoku Braču danas je, prema izvješću županijskoga NZJZ-a, koronavirusom zaraženo čak 20 osoba, što predstavlja značajan rast oboljelih. Najveći broj novozaraženih zabilježen je na području Općine Pučišća gdje je kod 5 osoba potvrđen pozitivan nalaz na taj virus, zatim kod 4 osobe s područja Općine Nerežišća, Grada Supetra i Općine Sutivan te 3 osobe s područja Općine Postira. Podaci ukazuju da epidemije ne jenjava te je i nadalje potreban oprez i odgovorno ponašanje. Epidemiolozi osobito ističu dosljedno provođenje epidemioloških mjera koje su na snazi, od kojih su najvažnije fizička udaljenost, nošenje zaštitne maske i pojačana higijena.

Split danas broji 116 zaraženih
Na području Splitske županije i danas je prema broju zaraženih vodeći Split sa 116 novozaraženih, Solin ima 20, Kaštela 13, Imotski 12, a Trogir 11 oboljelih. Ostali gradovi i mjesta bilježe jednoznamenkaste brojeve zaraženih. Od ukupnoga broja novooboljelih, 165 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

U splitskoj bolnici danas 150 zaraženih osoba
U samoizolaciji je trenutno ukupno 2.404 osobe. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 150 osoba koje su pozitivne na koronavirus, dok su 22 pacijenta na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminuo je muškarac u 82. godini koji je uz uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na koronavirusnu infekciju.

Na otoku Braču danas je, prema izvješću županijskoga NZJZ-a, koronavirusom zaraženo čak 20 osoba, što predstavlja značajan rast oboljelih. Najveći broj novozaraženih zabilježen je na području Općine Pučišća gdje je kod 5 osoba potvrđen pozitivan nalaz na taj virus, zatim kod 4 osobe s područja Općine Nerežišća, Grada Supetra i Općine Sutivan te 3 osobe s područja Općine Postira (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...