Danas na Braču koronavirusom zaražena 21 osoba; samo na području Supetra pet oboljelih

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koje je objavljeno danas, 21. travnja, od ukupno 1.187 obrađenih testova 462 osobe oboljele su od koronavirusne bolesti. Udio pozitivnih među testiranima iznosi 38 posto.

Iz Supetra, Nerežišća, Sutivana, Bola, Postira, Pučišća i Selca
Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, iz Splita je 128 osoba zaraženo koronavirusom, 42 iz Sinja, 31 iz Kaštela, 28 iz Makarske, 24 iz Solina i Vrgorca, 17 iz Omiša, 16 iz Trogira, 11 iz Dugoga Rata, 9 iz Hvara, Podstrane i Trilja, 8 iz Imotskoga, Marine i Tučepa, 6 iz Baške Vode i Klisa, 5 iz Muća, Podbablja, Supetra i Šolte, 4 iz Dicma, Lovreća, Nerežišća, Primorskoga Doca, Prološca, Segeta i Sutivana, 3 iz Bola, Otoka i Runovića, 2 iz Dugopolja, Hrvaca, Jelse, Postira, Pučišća i Šestanovca te 1 osoba iz Brela, Gradca, Lećevice, Lokvičića, Selca, Staroga Grada, Vrlike, Zadvarja i Zmijavaca.

Na liječenju 182 osobe, na respiratoru 18 pacijenata
Od ukupnoga broja novooboljelih, 314 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Trenutno je ukupno 1.808 osoba u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 182 Covid pozitivne osoba, dok je 18 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je pet osoba; jedan muškarac u 60. godini i četiri žene, u 86., 88., 90. i 92. godini, od kojih je jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...