Grad Supetar

Danas tri osobe s Brača pozitivne na koronavirus

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas, 3. travnja, zabilježeno je 144 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Manji broj osoba zaraženih koronavirusom rezultat je manjega broja obrađenih testova. U protekla 24 sata obrađen je 521 test na Covid-19 pa je udio zaraženih i dalje velik te iznosi 27 posto.

Među pozitivnima na koronavirus su i 3 osobe s otoka Brača, i to po 1 iz Pučišća, Selca i Supetra.

U Splitu 80 zaraženih osoba
Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, 80 osoba je iz Splita, 15 iz Kaštela, 8 iz Solina, 7 iz Dugopolja, 6 iz Trogira, 2 iz Dugoga Rata, Gradca, Imotskoga, Makarske, Omiša i Šestanovca te 1 osoba iz Baške Vode, Ciste Provo, Hrvaca, Klisa, Lovreća, Prgometa, Runovića, Segeta, Trilja, Tučepa, Visa, Zagvozda i Zmijavaca.

Epidemiolozi obrađuju 46 osoba koje su oboljele od koronavirusa
Od ukupnoga broja novooboljelih, 98 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji su trenutno ukupno 2.933 osobe. U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu na liječenju se nalazi 169 Covid pozitivnih osoba, dok je 19 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 3 osobe; 2 muškarca u 76. i 87. godini te žena koja je imala 81 godinu. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas, 3. travnja, na koronavirus pozitivne su i tri osobe s otoka Brača, i to po jedna iz Pučišća, Selca i Supetra (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...