Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danica Baričević, kandidatkinja za Hrvatski Sabor, uoči parlamentarnih izbora poručuje: “Bit ću glas mojih Bračana i svih žitelja županije. Čast je služiti svom narodu i borit ću se na nacionalnoj razini jednako predano i hrabro kao i na lokalnoj”

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) sinoć je definirala, a danas i službeno predala liste Državnom izbornom povjerenstvu za parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja, a kojima planira osvojiti novi četverogodišnji mandat.

Listu predvodi dr. Vili Beroš, ministar zdravstva
Na izbornoj listi koja pokriva južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvansku, povjerenje je ukazano dr. Viliju Berošu, ministru zdravstva, koji će predvoditi X. izbornu listu. Dr. Beroš prometnuo se u junaka nakon odlične borbe Hrvatske protiv pandemije koronavirusa te je definitivno pobrao simpatije mnogih.

Danica Baričević na 12. mjestu X. izborne jedinice
Poslije dr. Beroša, na listi se nalaze Branko Bačić, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zatim Ante Mihanović, Goran Dodig (HDS), gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ravnatelj Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije Petar Škorić, gradonačelnik Makarske Jure Brkan, vijećnica u skupštini Splitsko-dalmatinske županije i predsjednica HDZ-a grada Supetra Danica Baričević, Ante Bačić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Na prošlim izborima HDZ u X. izbornoj jedini osvojio šest mandata
Na proteklim parlamentarnim izborima 2016. godine HDZ je u X. izbornoj jedinici osvojio šest mandata, pa iz te stranke očekuju i na nadolazećim izborima odličan rezultat. Za Brač je posebno zanimljiva činjenica da će HDZ na izborima za hrvatski Parlament imati svoga člana, bolje reći sveprisutnu Danicu Baričević, koja na brojnim stranama predstavlja HDZ i daje svoj doprinos osobito životu otočkoga stanovništva. Ogleda se to prije svega kroz vođenje i okupljanje gradskoga HDZ-a, zatim kroz rad s brojnim bračkim obrtnicima koje predvodi kao predsjednica Udruženja obrtnika; vrlo je bliska suradnica župana Bobana, glas župana na otoku u brojnim programima i projektima, ali i županijska vijećnica u skupštini na kojoj se donose važne odluke i za život na otoku Braču.

“Vjerujem u ljude na listi”
— Ovo je moj drugi izlazak na nacionalnu pozornicu za izbore za zastupnicu u Hrvatski Sabor. Nakon skoro 15 godina bavljenja politikom ovo je velika odgovornost i čast, rekla je za BRAČ danas vijećnica Baričević, ne skrivajući zadovoljstvo što je na listi HDZ-a i vjerujući u pobjedu te stranke. — Kao članica HDZ-a, Gradska i Županijska vjećnica te predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinska Splitsko-dalmatinske županije uvijek sam aktivno sudjelovala u svim izbornim ciklusima. Kao i svaki put do sada vjerujem u ljude na listi te mogu sa sigurnošću reći da će i ovo ponovno biti pobjednička lista, ističe županijska vijećnica, dodavši kako HDZ čini preko 200.000 kvalitetnih ljudi. — Mi koji smo sada na listama predstavnici smo naše stranke, a poslije izbora i svih građana, pojasnila je Baričević.

HDZ-ova Vlada pokazala je da vodi Hrvatsku u dobrom smjeru
Na pitanje kakav rezultat očekuje na parlamentarnim izborima, HDZ-ova kandidatkinja za Parlament je odgovorila: — Očekujem da ćemo postići isti rezultat kao i na zadnjim parlamentarnim izborima u X. izbornoj jedinici, a osobno se nadam i jednom mjestu više. HDZ-ova Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem pokazala je u ove četiri godine da vodi Hrvatsku u dobrome smjeru, a posebno se to vidjelo u vrijeme pandemije COVID-19. Vjerujem da će tu borba za spas gospodarstva i svako radno mjesto prepoznati i naši građani, istaknula je predsjednica supetarskoga HDZ-a bez čijega bi rada HDZ-ov tim u bračkom gradu definitivno bio znatno osiromašen.

“Bit ću glas mojih Bračana i žitelja županije”
Izlazak na parlamentarne izbore za svakoga bi kandidata trebao biti poseban izazov s obzirom na doprinos koji saborski zastupnik treba dati i na ono što od njega očekuju građani koji su mu iskazali povjerenje. I na pitanje što je spremna ponuditi Saboru te za koje će se vrijednosti zalagati, Baričević je spremno ponudila odgovor: — U svom političkom radu zalažem se za jačanje obrtništva, ravnopravan položaj žena u društvu i borbe protiv svih oblika nasilja. Kao zastupnica u Hrvatskom Saboru biti ću glas mojih Bračana i svih žitelja Splitsko-dalmatinske županije. Čast je služiti svom narodu i borit ću se na nacionalnoj razini jednako predano i hrabro kao i na lokalnoj, poručila je županijska vijećnica HDZ-a, vjerujući da su birači prepoznali njezin dosadašnji rad za javno dobro koji ulaže u podizanju kvalitete života prije svega u Supetru, ali i šire.

Razlika u klasama kandidata
Kao oporbena vijećnica Gradskoga vijeća u Supetru, u kojem vlast obnaša SDP u drugom mandatu, istaknula je kako nije zadovoljna vođenjem politike grada. — Grad Supetar postao je taocem osobnih političkih ambicija sadašnje gradonačelnice. Grad se zadužuje i netransparentno troši novac gradskih i poreznih obveznika, dok paralelno s time SDP-ova gradonačelnica kontinuirano radi na podjelama u društvu, poručila je Baričević, izrazivši nadu kako “Supetar može bolje”. Uspoređujući liste SDP-a i HDZ-a iz X. izborne jedinice uoči nadolazećih izbora, primijetila je kako se radi o posve različitim listama. — Radi se jednostavno o razlici u klasama kandidata koji se nalaze na listama za Hrvatski Sabor, poručila je Baričević, uvjerena kako će i na ovim izborima HDZ osvojiti pobjedu.

Županijska vijećnica u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije te predsjednica Udruženja obrtnika Brač Danica Baričević (HDZ) i ministar zdravstva dr. Vili Beroš (HDZ), koji će na parlamentarnim izborima biti nositelj X. izborne jedinice HDZ-a (Facebook)

Podjelite:

You may also like...