Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Danica Baričević osudila nedavnu izjavu Miroslava Škore: “Umjesto da poštujete žene, vi moralizirate i dijelite savjete što činiti kad se silovanje već dogodi”

Danica Baričević, predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Splitsko-dalmatinske županije, ujedno i kandidatica HDZ-a u X. izbornoj jedinici, osudila je nedavnu izjavu Miroslava Škore, predsjednika Domovinskoga pokreta, koji je gostujući na jednoj televiziji izjavio kako žene koje su zatrudnjele silovanjem o pobačaju moraju odlučiti u dogovoru sa svojom obitelji što će napraviti. Nakon Škorine izjave ne prestaju reakcije i osude takve izjave u javnosti.

Uzimate za pravo komentirate što bi silovane žene trebale učiniti
— Sramotno je da si wanna be političari uzimaju za pravo komentirati što bi silovane žene trebale činiti. Muškarci koji smatraju da je žena ružna dok je trudna, površni “domoljubi” i skakači s broda u brod misle da su veliki macho frajeri ako dijele savjete “silovanim ženama”. Sram vas može biti gospodo, poručila je Baričević.

Biste li takve savjete davali i svojim sestrama, kćerima?
— Umjesto da se borite protiv svih oblika nasilja, da utječete svojim primjerom na smanjenje agresije i fizičkih nasrtaja, da poštujete žene, vi moralizirate i dijelite savjete što činiti kad se silovanje već dogodi. Jeste li ikad vidjeli silovanu ženu? Jeste li ikad pričali sa ženom koja je krvava i modra pobjegla usred noći s djetetom od nasilnika? Biste li takve savjete davali i svojim sestrama, kćerima? Znate li kakve su posljedice takvih djela na te žene i njihovu djecu cijeli život, zapitala je Baričević.

“Što vas više slušam – manje mi se sviđaju vaše pjesme”
— Prestanite pametovati i dodatno verbalno vrijeđati žene, poručila je HDZ-ova kandidatkinja za Sabor, dodavši kako joj se, što ga više sluša, manje sviđaju njegove pjesme.

Danica Baričević, predsjednica HDZ-a grada Supetra, ujedno i kandidatica HDZ-a na X. izbornoj listi, osudila je nedavnu izjavu Miroslava Škore, predsjednika Domovinskoga pokreta, koji je gostujući na jednoj televiziji izjavio kako žene koje su zatrudnjele silovanjem o pobačaju moraju odlučiti u dogovoru sa svojom obitelji što će napraviti (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...