Danica Baričević iz Supetra ulazi u Sabor kao zamjena za splitskoga gradonačelnika. “Ponosna sam i ulazak u Sabor za mene je velika čast”

Novi saziv Hrvatskoga sabora, 10. u nizu, bit će konstituiran sutra, 22. srpnja, a u saborskim klupama sjedit će mnogi dosadašnji saborski zastupnici, ali i novi s lista izbornih jedinica, nakon parlamentarnih izbora koji su održani 5. srpnja.

Neće svi u Sabor, ali će imati zamjenu
Već smo izvijestili kako su s HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici saborske mandate osigurali Vili Beroš kao nositelj te liste, zatim Mato Franković, Ante Mihanović, Branko Bačić, Blaženko Boban, Goran Dodig i Andro Krstulović Opara. S obzirom da neki od njih neće u Sabor, u to predstavničko tijelo građana koji je i nositelj zakonodavne vlasti u Hrvatskoj, kao zamjena ući će kandidati s njihovih lista.

Danica Barićević ulazi u Sabor kao zamjena splitskoga gradonačelnika
Tako će umjesto Vilija Beroša, koji će biti ministar zdravstva i u novoj Vladi, u Sabor ući Jure Brkan, gradonačelnik Makarske. Umjesto splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana u Sabor će imotski gradonačelnik Ivan Budalić, a u saborske klupe neće ni ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović, pa će saborski mandat umjesto njega odraditi Ante Bačić koji je i u proteklom sazivu sjedio u saborskim klupama. Ono što je važna vijest za naš otok je da će splitskoga gradonačelnika mijenjati Danica Baričević iz Supetra, županijska vijećnica u skupštini Splitsko-dalmatinske županije, koja je na listi X. izborne jedinice bila na 12. mjestu. Bit će to prvi put da žena s Brača sjedi u hrvatskom parlamentu.

Danica Baričević: Znam i vjerujem da možemo bolje
Čim smo saznali da će Baričević prema Zagrebu na sutrašnju konstituirajuću sjednicu hrvatskoga parlamenta, odmah smo je nazvali. — Ponosna sam i ulazak u Sabor za mene je velika čast, odgovorila nam je Baričević, koju smo dobili upravo u trenutku dok se pripremala za Zagreb. — Politika je posao koji časno obavljam i borim se koliko mogu za moje obrtnike, za prava žena, protiv nasilja, za dostojanstvo branitelja, naglasila je Baričević uoči izbora, najavivši tada da će se kao saborska zastupnica zalagati za veće povlačenje sredstava EU za razvojne projekte u turizam i poljoprivredu, promet i infrastrukturu.

Za podizanje kvalitete života na otocima
— Znam i vjerujem da možemo bolje te ću učiniti sve da opravdam povjerenje građana, poručila je, naglasivši kako će se boriti za otoke, za podizanje kvalitete života na njima, a posebno za razvoj poljoprivrede i turizma na otocima. Baričević se već 27 godina bavi obrtništvom te je predsjednica Udruženja obrtnika Brač. Osim toga, predsjednica je i Zajednice žena “Katarina Zrinski” Splitsko-dalmatinske županije.

— Politika je posao koji časno obavljam i borim se koliko mogu za moje obrtnike, za prava žena, protiv nasilja, za dostojanstvo branitelja, naglasila je Danica Baričević uoči izbora, najavivši tada da će se, ako uđe u Sabor, kao saborska zastupnica zalagati za veće povlačenje sredstava EU za razvojne projekte u turizam i poljoprivredu, promet i infrastrukturu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...