Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Davor Bernardić iz Splita poručio: “Došao sam podržati inicijativu otočkih gradonačelnika iz redova SDP-a da se ovo ljeto cijena trajekata ne povećava kako bi otoci bili konkurentni u uvjetima krize”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić za posjeta Splitu u kojemu je danas, 24. svibnja, članovima predstavio predizborni program, održao je konferenciju za novinare u prostorima hotela “Briig”. U obraćanju medijima, osvrnuo se, između ostaloga, i na temu turizmu.

Podržao otočku inicijativu da se ne povećava cijena trajektnih karata za ljeto
— Došao sam podržati inicijativu gradonačelnika iz redova SDP-a, Supetra Ivane Marković, Nikše Peronje s Hvara i čitave otočke inicijative koja je predložila da se ovo ljeto cijena trajekata u odnosu na zimski period ne povećava. To je nužno napraviti kako bi otočki turizam bio konkurentniji posebno u uvjetima krize, kada će manji broj ljudi doći u Hrvatsku, a time i na otoke, poručio je Bernardić.

Predložili smo zakon o skraćenom radnom vremenu
Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na zakonske prijedloge, njih 26, koje je SDP poslao u proceduru te dodao kako niti jedan od njih nije prihvaćen. — Važan zakonski prijedlog koji smo uputili odnosi se na pomoć turističkom sektoru, ali i kompletnoj industriji u Hrvatskoj, a to je Zakon o skraćenom radnom vremenu, kojim bi se omogućilo poslodavcima da ukoliko postoji smanjen opseg posla, smanje radno vrijeme zaposlenima, ali im ne smanjuju plaću i ne smanjuju broj zaposlenih koristeći europski sistem potpora te tako rade na očuvanju radnih mjesta, pojasnio je Bernardić.

Najavio pomoć prvo turističkom sektoru
Naglasio je da će SDP-ova vlada nakon izbora 5. srpnja pokazati odgovornost u pružanju pomoći prvo sektoru koji je najpogođeniji, rekavši kako je riječ o turističkom sektoru. Najavio je da će SDP po preuzimanju vlasti smanjiti PDV u ugostiteljstvu i turizmu na 10 posto.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, predstavio je u Splitu danas, 24. svibnja, predizborni program svojim članovima, a zatim održao konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo kako je došao, između ostaloga, podržati inicijativu otočkih gradonačelnika iz redova SDP-a, a kako bi otočki turizam bio konkurentan, posebno u uvjetima krize (izvor: SDP Hrvatske)

Podjelite:

You may also like...