Deset žena godinu dana brinut će se za šezdeset starijih i nemoćnih sumještana

U općinskoj vijećnici Općine Selca potpisani su danas, 7. rujna, ugovori o radu s ukupno deset žena koje će sljedeću godinu brinuti za šezdeset starijih i nemoćnih sumještana, mještana Općine Selca.

Dio je to projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Selca” ukupne vrijednosti 927.390,00 kuna koji provodi Općina Selca, a financira Europska Unija iz Europskoga socijalnoga fonda. Svaka od zaposlenica brinut će tako za šest korisnika, kojima će biti na raspolaganju oko pomoći u kućanskim poslovima, dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, u pripremi obroka, održavanju čistoće, brizi o higijeni i pomoći pri oblačenju i svlačenju i tako dalje.

Zaposlene će sudjelovati i u certificiranim programima obrazovanja
Svaki mjesec, zaposlenice će dostaviti i po jedan paket higijenskih potrepština svakomu od svojih korisnika. U tijeku početnih mjeseci provedbe projekta, a u skladu s njihovim željama i potrebama, zaposlene žene sudjelovat će i u certificiranim programima obrazovanja i osposobljavanja kako bi unaprijedile vlastitu poziciju na tržištu rada i lakše pronašle posao i nakon završetka provedbe ovoga projekta.

Povećat će se razina kvalitete života korisnika
Ovim će se projektom tako unaprijediti radni potencijal žena kroz osposobljavanje i zapošljavanje u lokalnoj zajednici te povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika. Uzme li se u obzir kako žene čine više od polovice ukupno nezaposlenih na području Općine Selca, tim je više važna provedba ovoga projekta, koji iako ne podrazumijeva nikakva vidljiva ulaganja, zasigurno ostavlja snažan otisak u zajednici.

U općinskoj vijećnici Općine Selca potpisani su danas, 7. rujna, ugovori o radu s ukupno deset žena koje će sljedeću godinu brinuti za šezdeset starijih i nemoćnih sumještana, mještana Općine Selca. Dio je to projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Selca” ukupne vrijednosti 927.390,00 kuna, koji provodi Općina Selca, a financira Europska Unija iz Europskoga socijalnog fonda

Podjelite:

You may also like...