PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Do sada najveći broj umrlih u jednomu danu

Pomoćnica ministra zdravstva dr. Vera Katalinić Janković istaknula je danas, 13. studenoga, na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera civilne zaštite da su u protekla 24 sata preminule 43 osobe pozitivne na koronavirus, a od početka epidemije do danas ukupno je umrlo 968 osoba.

Na respiratoru 179 pacijenata, 18 više nego jučer
Prema njezinim riječima, u bolnicama je u ovom trenutku ukupno 1.620 osoba, dok je 179 pacijenata na respiratoru. U odnosu na priopćenje Stožera od četvrtka, 12. studenoga, danas je 18 bolesnika više na respiratoru, a hospitalizirane su ukupno 233 osobe, dok je s bolničkoga liječenja otpuštena 181 osoba.

Danas u Hrvatskoj 3.056 novozaraženih
U protekla 24 sata zabilježeno je 3.056 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 16.746. U samoizolaciji se, prema podacima Stožera, nalazi 38.585 osoba.

Dr. Capak: Napravili smo epidemiološki okvir za kolonu sjećanja
Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak novinarima je iznio epidemiološke mjere koje su određene za obilježavanje programa Dana sjećanja na žrtve u Vukovaru. Pojasnio je da je HZJZ napravio epidemiološki okvir za taj važan događaj. — Obvezali smo sve sudionike na nošenje maski, i u zatvorenomu i na otvorenomu prostoru te smo ograničili ugostiteljsku djelatnost, tako da neće biti terenske prodaje hrane i pića na štandovima, a svi ugostiteljski objekti imat će ograničenje rada do 21 sat, istaknuo je dr. Capak.

U kolomi sjećanja maksimalno 500 sudionika
Podsjetio je da će program počinje paljenjem svijeća, ali će se to obilježiti izvan kruga bolnice, dok će, kako je rekao, samo delegacija obaviti paljenje svijeća u krugu bolnice. — Sljedeći dan program također počinje ispred bolnice, i to na županijskoj cesti, odakle će krenuti kolona sjećanja. Brojeve smo ograničili maksimalno na 500, s time da osobe koje će hodati u koloni moraju držati razmak od 1,5 metar i hodati u skupinama od 25, a među njima treba biti razmak od 50 metara. Pri dolasku na groblje također smo ograničili broj osoba na 500, a polaganje vijenaca obavit će samo određene delegacije, i to u dogovoru s organizatorima, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a.

Sve mjere nadzirat će covid redari i redari civilne zaštite
Dr. Capak dodao je i da će misa služiti na otvorenomu uz razmak između osoba od 2 metra, a stajaća mjesta trebaju biti označena. Sve će kontrolirati 350 covid redara i djelatnici civilne zaštite, poručio je.

ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera civilne zaštite danas, 13. studenoga, pojasnio je epidemiološki okvir za održavanje kolone sjećanja u Vukovaru (izvor: N1 Televizija)

Podjelite:

You may also like...