PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

DOBRE VIJESTI Danas na Braču nema novozaraženih; u Splitskoj županiji znatno manji broj pozitivnih

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 21. prosinca, da je od ukupno 382 obrađena testa kod 97 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Današnji podaci županijskoga Stožera civilne zaštite znatno su povoljniji od proteklih dana, uz napomenu kako je i manji broj testiranih osoba. Najveći broj zaraženih, njih 46, je s područja grada Splita, a što čini ukupno 47 posto ukupno oboljelih u županiji.

Nema novozaraženih s Brača
Raduje vijest da danas među novozaraženima nema osoba s otoka Brača. Prema broju zaraženih, poslije Splita su Kaštela i Podstrana gdje je koronavirus potvrđen kod 10 osoba. U evidenciji je 7 osoba iz Omiša, 4 osobe iz Solina, Dugoga Rata i Šolte, 3 osobe iz Trilja, 2 iz Makarske, Trogira i Muća te 1 slučaj zaraze iz Marine, Okruga i Podbablja.

U splitskoj bolnici 179 zaraženih
Od ukupnoga broja novooboljelih, njih 56 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 3.347 osoba. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu na liječenju je 179 osoba koje su pozitivne na Covid-19, dok se 16 osoba nalazi na respiratoru.

Umrlo 8 osoba
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je osam osoba, od kojih šest muškaraca i dvije žene. Prema podacima splitske bolnice, najmlađa preminula osoba imala je 34, a najstarija 86 godina. Osobe su, kako stoji u izvješću, uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas, 21. prosinca, na Braču nije evidentiran niti jedan slučaj zaraze koronavirusom (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...