Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

DOZNAJTE KAKO SU IZBORE KOMENTIRALI BRAČKI ČELNICI Gradonačelnica Supetra Ivana Marković: “Država mora imati predsjednika sa stavom. Mandat aktualne predsjednice pun je nevjerojatnih gafova. Mijenja mišljenja od situacije do situacije, zavisno u koju državu ide”. Načelnik Pučišća Marino Kaštelan: “Čovjek je sjajan retoričar, ali ne mogu se sjetiti nekih konkretnih rezultata u njegovoj karijeri. To je bio jedan od težih perioda u povijesti općine Pučišća.”

Završio je prvi krug predsjedničkih izbora. Relativni pobjednik izbora kandidat je SDP–a Zoran Milanović, koji je s 29,55 posto osvojenih glasova uspio u prvom krugu pobjediti aktualnu predsjednicu, kandidaticu HDZ–a Kolindu Grabar Kitarović, koja je osvojila 26,65 posto glasova birača. Njih dvoje tako će u drugi krug predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju, 5. siječnja.

Milanović i Grabar Kitarović u borbi za birače
Još uvijek se zbrajaju dojmovi kod birača, devetero kandidata koji su napustili trku za Pantovčak mogu raditi analize i osvrte na predsjedničke izbore, dok je pred kandidatima Milanovićem i Grabar Kitarović u sljedećih desetak dana borba za povjerenje birača uoči novoga izlaska na birališta na kojem će Hrvati po 7. put izabrati predsjednika ili predsjednicu države.

Milanoviću Supetar i 4 bračke općine, Grabar Kitarović osvojila Postira, Pučišća i Nerežišća
Zoran Milanović pobjednik je izbora i na Braču gdje je pridobio naklonost birača u gradu Supetru i u četiri općine: Milni, Sutivanu, Selcima i Bolu. Kolinda Grabar Kitarović svoje poklonike ima u Postirima, Pučišćima i Nerežišćima. Riječ je o lokalnim jedinicima u kojima vlast ima Hrvatska demokratska zajednica.

Nastavak niza pobjeda, od lokalnih do EU izbora
S obzirom na izborne rezultate Milanovića i Grabar Kitarović na Braču, zanimalo nas je i kako čelnici bračkih lokalnih jedinica komentiraju rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora. Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) komentirala je pobjedu Zorana Milanovića, koji je u gradu Supetru osvojio 39,68 posto glasova, sljedećim riječima: — Vrlo sam zadovoljna s osvojenim postotkom glasova u gradu Supetru, jer se radi o trećem rezultatu u našoj županiji te je to nastavak niza pobjeda od lokalnih, parlamentarnih i EU izbora. Što se tiče rezultata na razini RH također smo među visokim postocima, istaknula je gradonačelnica Marković.

Ivana Marković: Normalna država je država u kojoj u zatvor idu kriminalci, a ne kolači
Upitana da komentira što su stanovnici Brača prepoznali u kandidaturi Zorana Milanovića za predsjednika države, kada je osvojio grad Supetar i četiri bračke općine, Marković je istaknula: — Mislim da su građani prepoznali ono sto je Zoran cijelo vrijeme isticao, a to je normalno. Normalna država, država u kojoj je dozvoljeno imati drugačije mišljenje, država u kojoj se uvažavaju drugi i drugačiji, država u kojoj svatko može ljubiti koga voli, država u kojoj u zatvor idu kriminalci, a ne kolači, država koja će se napokon okrenuti budućnosti i mladima, a ne stalno raspravljati o ratovima i vršiti podjele među ljudima! Država mora imati stav i mora imati predsjednika sa stavom, a Zoran Milanović to sigurno je, poručila je prva žena grada Supetra, istaknuvši da je Milanović u 10 najboljih rezultata u Splitsko-dalmatinskoj županiji osvario čak 5 na Braču te je u Milni postigao najbolji izborni rezultat na području cijele županije.

Marino Kaštelan: Ne sjećam se da su doprinijeli smirivanju situacije i spašavanju firme
Načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan (HDZ) rado je komentirao za čitatelje našega portala izborne rezultate. Upitan da komentira pobjedu Zorana Milanovića u gradu Supetru i četiri općine te što su birači na Braču prepoznali u njegovoj kandidaturi za predsjednika države, Kaštelan je rekao: — Ne bih znao, ja sam glasao za gospođu Grabar Kitarović. Moje iskustvo s gospodinom Milanovićem vezano je za njegov premijerski mandat 2011.–2015. To je bio jedan od težih perioda u povijesti općine Pučišća pa možda neću biti potpuno objektivan jer su mi sve asocijacije na to razdoblje negativne, prisjetio se načelnik Kaštelan i nastavio: — Koncem 2011. godine počeli su prvi veći štrajkovi u Jadrankamenu, u ožujku 2012. otvoren je stečaj, u svibnju smo imali onu mučnu akciju specijalne policije i referendum o povjerenju načelniku. U to vrijeme imali smo i tri bračka ministra, ali ne sjećam se da su ni oni ni premijer na bilo koji način doprinijeli smirivanju situacije i spašavanju firme, istaknuo je pučiški načelnik.

Kaštelan se prisjetio samo brojnih sukoba
Kaštelan se pri tom osvrnuo i na stanje u općini Pučišća u tom razdoblju kada je Milanović bio premijer, ustvrdivši da je Općina zabilježila manje prihode, a da su općinski projekti bili sufinancirani s malim iznosima. Osim toga, razdoblje je, prema riječima načelnika, obilježeno lošim povlačenjima sredstava iz fondova Europske unije. — Sjećam se sukoba s braniteljima, sukoba sa Slovenijom oko Piranskoga zaljeva, sukoba s Njemačkom oko izručenja Mustača i Perkovića. Sve u svemu, čovjek je sjajan retoričar, ali osim dobrih doskočica, ne mogu se sjetiti nekih konkretnih rezultata u njegovoj karijeri. Možda organizacija pomoći za vrijeme poplave u Gunji, poručio je načelnik Kaštelan.

Ivana Marković: Milanovićeva najsnažnija poruka je: Ratovi su gotovi!
Gradonačelnica Marković za Milanovića ima samo najbolje riječi, a komentirajući rezultate osvrnula se i na Milanovićev pobjednički govor poslije prvoga kruga izbora. — Njegova najsnažnija poruka je: ‘Ratovi su gotovi!’ Slava svima poginulima i vječno sjećanje i zahvalnost. Zahvalnost svima koji su sudjelovali. Poštivati tradiciju, ali okrenuti se budućnosti i novim stvarima, rekla je Marković.

U Pučišćima osvojila 8 posto više glasova nego 2014. godine
Osvrnuvši se na izborni rezultat kandidatice HDZ–a Kolinde Grabar Kitarović, načelnik Kaštelan izrazio je zadovoljstvo njezinim izbornim rezultatom. — Osobito sam zadovoljan rezultatima na području općine Pučišća gdje je osvojila 8 posto više glasova nego prije 5 godina, dok je Zoran Milanović osvojio 11,5 posto manje glasova nego Ivo Josipović 2014. godine, istaknuo je Kaštelan.

Ivana Marković: Čitava njezina kampanja svela se na to znali li pjevati ili ne
Gradonačelnica Marković nekoliko je puta javno komentirala mandat sadašnje predsjednice Grabar Kitarović. Na pitanje što posebno zamjera predsjednici države kroz protekli petogodišnji mandat, gradonačelnica Supetra ističe: — Mandat aktualne predsjednice pun je nevjerojatnih gafova, mijenja mišljenja od situacije do situacije, zavisno u koju državu ide, kome se treba udobrovoljiti. Osoba je to koja je pokazala da nema svoj stav, a čitava njezina kampanja svela se na to zna li pjevati ili ne. Obezvrijedila je funkciju predsjednika države, a u brojnim nastupima, pogotovo u kampanji bila je zaista u čudnom stanju.

Marković istaknula da se mladi iseljavaju iz države zbog korupcije
Marković je već ranije javno zamjerila predsjednici države i njezinu prisnost s određenim osobama koje su pod optužnicama za kriminalna djela. U izjavi na naš portal poručila je kako joj je neshvatljivo druženje predsjednice s osobom koja ima nekoliko optužnica za kriminalna djela. — S jedne strane, drži govor u kojem kaže da će biti borac protiv korupcije, a onda izjavljuje da će Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor. Zaista nevjerojatno! To si jedna predsjednica ili bilo koja osoba koja obavlja javnu dužnost ne smije nikada dozvoliti, istaknula je gradonačelnica Marković, poručivši da “korupcija izjeda naše društvo” i da se “mladi najviše radi toga iseljavaju iz države”.

gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) i načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan (HDZ) komentirali su za naš portal BRAČ danas izborne rezultate prvoga kruga za predsjednika države na kojima je relativnu pobjedu odnio kandidat SDP-a Zoran Milanović (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...