PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Doznajte pred kojim se važnijim projektima nalazi općina Selca. Za jedan od njih investitor je i Županijska lučka uprava

Općina Selca nalazi se pred brojnim investicijskim projektima. Nakon što je donesen Proračun za ovu godinu, krenut će se u realizaciju planiranih aktivnosti, a započeti projekti bit će nastavljeni. Za 2020. godinu Općinsko vijeće općine Selca donijelo je 16. prosinca protekle godine Proračun koji iznosi 12,5 milijuna kuna.

Nastavak izgradnje mreže kanalizacije u Povljima i Sumartinu
Prema riječima načelnika Selaca Ivana Marijančevića, u ovoj godini važniji investicijski projekti su nastavak izgradnje mreže kanalizacije u Povljima i Sumartinu, zatim rekonstrukcija vodovodne mreže u Selcima, a vrijednost toga iznosi 1 milijun kuna. Osim toga, planiran je završetak uređenja i opremanja mrtvačnice u Selcima, zatim izgradnja nove tržnice, odnosno ribarnice u Selcima, za što je također planiran 1 milijun kuna. Načelnik Marijančević navedenim aktivnostima dodao je rekonstrukciju i opremanje poslovnoga prostora na rivi u Sumartinu, dodavši se da se radi o “novom interpretacijskom centru poznatoga izumitelja Marija Puratića”. Taj će projekt iznositi 1,3 milijuna kuna.

Početak izgradnje novoga vatrogasnog doma najvjerojatnije iza ljeta
Novi vatrogasci dom, o kojem smo vas već izvještavali, a čija je vrijednost 7,5 milijuna kuna, očekuje izgradnja. Zanimalo nas je i kada će se krenuti u izgradnju toga važnog projekta za Dobrovoljno vatrogasno društvo Selca. — Trenutno se radi na pripremi tendera za postupak javne nabave. Početak radova ovisi o provedenom postupku i odabiru izvođača, a realno se može očekivati iza ljeta, pojasnio je za naš portal načelnik Marijančević, dodavši kako se u ovoj godini za taj projekt planira utrošiti oko 3 milijuna kuna.

Za ulaganje i održavanje poljskih i protupožarnih puteva osigurano pola milijuna kuna
Ovogodišnjim proračunom nisu zaboravljeni ni ulaganja i održavanje poljskih i protupožarnih puteva, za što će biti odvojeno pola milijuna kuna, dok će se u modernizaciju javne rasvjete uložiti 200.000,00 kuna. Selački načelnik dodao je da je pred Općinom i opremanje gospodarske zone “Konopice” u Selcima, i to projekt trafostanice i pristupne ceste, kao i uređenje plaža i pripadajuće infrastrukture te uređenje dvorane “Sokolana” u Selcima i nastavak uređenja Narodnoga doma u Povljima.

Županijska lučka uprava investitor projekta ribarske luke
Načelnik Selaca pojasnio je da se osim projekata koji su planirani općinskim proračunom, pred Općinom nalaze i oni za koje se sredstva ne nalaze u njihovu proračunu. — Treba istaknuti najavu početka radova na izgradnji ribarske luke Sumartin, a što je kapitalni projekt, čiji je investitor Županijska lučka uprave. K tome, tu je i početak radova na kapitalnom projektu ceste Pučišća – Povlja, a za našu dionicu te ceste predstoji završetak projektne dokumentacije, istaknuo je, između ostalog, načelnik Marijančević.

Dovršena dokumentacija za projekt “Selca – kulturno srce Brača”
I u protekloj godini, u toj su bračkoj općini brojni projekti bili aktivni. Prvi čovjek Selaca ističe da se radilo na pripremi razvojnih programa, a koji se odnose na obnovu kulturne baštine. — Projektom ‘Selca – kulturno srce Brača’ planiramo obnoviti Didolića dvore, Park Tolstoj, narodni dom ‘Sokolanu’ i dvije župne crkve. Vrijednost izrađene dokumentacije iznosi 2,7 milijuna kuna, a financirala je Europska unija, dok će provedba projekta koštati preko 50 milijuna kuna. Ovisno o terminu raspisivanja natječaja za provedbu općina Selca će aplicirati dokumentaciju, istaknuo je Marijančević.

Osiguran cjelodnevni boravak djece
U prošloj godini općini Selca odobren je i projekt poboljšanja usluga u Dječjem vrtiću za koji je osigurano 1,5 milijuna kuna europskih sredstava. — Tim projektom osigurali smo cjelodnevni boravak djece i brojne druge sadržaje kako bi boravak djeci u vrtiću bio sadržajno bogatiji i kvalitetniji. Projekt uključuje zapošljavanje stručnih suradnika i odgojiteljica te organiziranje škole engleskoga jezika i sportskih aktivnosti, poručio je načelnik Marijančević.

Samo za Dječji vrtić u proračunu osigurano 600.000 kuna
U proračunu za 2020. godinu za potrebe Dječjega vrtića osigurana su sredstva u iznosu od 600.000 kuna, a za općinsku knjižnicu 180.000 kuna.

Prema riječima načelnika Selaca Ivana Marijančevića, u ovoj godini važniji investicijski projekti su nastavak izgradnje mreže kanalizacije u Povljima i Sumartinu, rekonstrukcija vodovodne mreže u Selcima, a vrijednost toga iznosi 1 milijun kuna. Osim toga, planiran je završetak uređenja i opremanja mrtvačnice u Selcima, zatim izgradnja nove tržnice, odnosno ribarnice u Selcima, za što je također osiguran 1 milijun kuna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...