Doznajte tko je preuzeo skrb o pacijentima koje je vodio liječnik dr. Milan Glavaški

Nakon što je 20. studenoga preminuo poznati brački liječnik dr. Milan Glavaški, specijalist obiteljske medicine i kliničke farmakologije, te voditelj Doma zdravlja Brač, koji je ordinaciju obiteljske medicine imao u Supetru, otvorilo se pitanje nastavka rada te ordinacije i skrbi za njegove pacijente.

Odmah smo upit poslali Hrvatskome zavodu za zdravstveno osiguranje koji nas je izvijestio da je skrb o pacijentima preuzeo Dom zdravlja Splitsko–dalmatinske županije.

Brigu o osiguranim osobama preuzeo županijski Dom zdravlja
— Na taj način osiguran je kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite. O osiguranim osobama brigu je preuzeo Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u čijoj ordinaciji opće/obiteljske medicine radi dr. Helenka Marinković, odgovorili su za BRAČ danas iz HZZO-a. Navedena ordinacija ugovorena je kao “tim bez nositelja”, pojasnili su HZZO-a. Liječnica Marinković studij medicine završila je na Sveučilištu u Splitu.

Minimalno 1275, a maksimalno 2125 pacijenata u evidenciji
Na pitanje koliko osiguranika najmanje, a koliko najviše mogu imati doktori medicine u zdravstvenim ustanovama, odnosno doktori medicine privatne prakse, iz HZZO-a su odgovorili da je u djelatnosti opće ili obiteljske medicine propisano minimalno 1275 osiguranih osoba, dok po timu za djelatnost opće ili obiteljske medicine najviše 2125 pacijenata. Iz HZZO-a su napomenuli da je za prvi ugovor koji ordinacija obiteljske medicine sklapa sa HZZO-om potrebno sakupiti 425 opredijeljenih osoba, a tijekom godine dana dosegnuti zadani broj pacijenata. U svim privatnim ordinacijama koje imaju ugovor s HZZO-om porastao je broj osiguranika, odnosno pacijenata.

Doktor Glavaški je, prema podacima HZZO-a, kao specijalist obiteljske medicine na Braču imao najveći broj pacijenata.

ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa u obilasku Doma zdravlja u Supetru (foto: BRAČ danas/iz arhive)

Podjelite:

You may also like...