Dr. Matulić sljedeće godine trebala bi u mirovinu; krenuli pregovori da ostane raditi i nakon toga

Portal BRAČ danas već je pisao o problemima zdravstvene zaštite na otoku Braču, posebno kada je u pitanju zdravstvena zaštita djeca predškolske dobi, ali i zdravstvena zaštita žena.

I jedna i druga ordinacija tek privremeno su rješile problem u dogovoru sa županijskim Domom zdravlja. U pedijatrijsku ambulantu u Supetru vratila se dugogodišnja bračka pedijatrica dr. Suada Purić, i to na pola radnoga vremena, s obzirom da je u mirovini, a po istomu principu s radom je u specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji nastavio dr. Branko Jašić. Ostatak radnoga vremena nadopunjuju liječnici iz Splita prema utvrđenom rasporedu. U rješavanje problema uključile su se i jedinice lokalne samouprave, ponudivši po osam tisuća kuna onim liječnicima specijalistima koji su spremni doći na Brač živjeti i raditi, i to najmanje pet godina. No, izgleda da se unatoč takvoj ponudi nitko nije javio.

Pregovara se o nastavku rada na pola radnoga vremena
Pred Bračanima će se kad-tad pojaviti i novi problem. Sljedeće godine uvjete za mirovinu napunit će i dr. Marija Matulić, specijalist radiolog supetarskoga Doma zdravlja, do čijega se nalaza itetako drži. Kako bi se barem malo suzbio problem koji će se pojaviti, Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije već je krenuo u pregovore s dr. Matulić kako bi i ona po stjecanju uvjeta za mirovinu nastavila s radom na pola radnoga vremena. — Dr. Matulić inače do godine puni 65 godina i pregovaramo da ostane raditi i nakon toga, dok specijalizant koji je sada na pola specijalizacije ne završi specijalizaciju. Trebat će otprilike dvije i pol godine ili godinu nakon što doktorica Matulić napuni 65 godina, potvrdio je za BRAČ danas ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa.

Traži se nalaz dr. Matulić
Za nadati se da će pregovori županijske ustanove i dr. Matulić završiti pozitivno, kako bi otočani i nadalje mogli imati kvalitetnu dijagnostičku pretragu. Nije tajna da su nalazi dr. Matulić kvalitetni, pouzdani i traženi, do kojih se jako drži, čak i među liječnicima u bolničkim krugovima. Njezin bi ostanak na pola radnoga vremena sigurno mnogo značio Bračanima i onima koji dođu na otok kako bi u svojim rukama imali siguran dijagnostički nalaz.

Dijagnostička radiologija ponedjeljkom i utorkom popodne, ostale dane ujutro
Odjel dijagnostičke radiologije u Supetru ponedjeljkom i utorkom radi u popodnevnoj smjeni, u vremenu od 13.30 do 18.30 sati. Izdavanje nalaza je, prema obavijesti na vratima, u 18.00 sati. Ostale dane dijagnostička radiologija radi u jutarnjem terminu, od 8.00 do 13.00 sati. Nalazi se izdaju u 13.00 sati. Na vratima odjela nalazi se i obavijest da se uputnice za rtg snimanje primaju u jutarnjoj smjeni do 11.30 sati, izuzev hitnih slučajeva, dok se u popodnevnoj smjeni primaju do 17.30 sati. Za ultrazvuk dojki upis se vrši kontinuirano s uputnicom, i to prema redu bez mogućnosti biranja termina.

Sljedeće godine uvjete za mirovinu napunit će i dr. Marija Matulić, specijalist radiolog supetarskoga Doma zdravlja, do čijega se nalaza itetako drži. Kako bi se barem malo suzbio problem koji će se pojaviti, Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije već je krenuo u pregovore s dr. Matulić kako bi i ona po stjecanju uvjeta za mirovinu nastavila s radom na pola radnoga vremena (izvor: Vaše zdravlje)

Podjelite:

You may also like...