Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dr. Markotić: “U Splitu raste broj hospitalizacija”

Na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera civilne zaštite koja je održana danas, 22. ožujka, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu dr. Alemka Markotić komentirala je stanje u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu s obzirom na broj i kliničko stanje zaraženih osoba koje se nalaze na liječenju.

Ravnateljica Zarazne: Puno brže punimo intenzivnu
— U Splitu raste broj hospitalizacija, ali i kod nas u Zaraznoj i u Dubravi. Dobila sam maloprije analizu, još uvijek se ne vidi da je jako pala dob hospitaliziranih, ali mi vidimo da su većina između 50 i 60 godina. Primjećujemo da i puno brže punimo intenzivnu, to su primijetili kolege u Splitu, istaknula je dr. Markotić.

Dr. Markotić: Korak do respiratora
Naglasila je kako se u 7 do 10 dana puno povećao broj ljudi na brzomu protoku kisika. — To je na korak do respiratora, poručila je poručila je ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti.

Za 44 posto brojke veće u odnosu na prošli tjedan
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je na press konferenciji da je od 2.521 testirane osobe kod 151 osobe potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. — Brojka od ovoga tjedna je za 44 posto veća od brojke novozaraženih prošloga tjedna. Incidencija na 100.000 stanovnika u Hrvatskoj je 273.5, naglasio je dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera civilne zaštite koja je održana danas, 22. ožujka, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu dr. Alemka Markotić komentirala je stanje u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu s obzirom na broj i kliničko stanje zaraženih osoba koje se nalaze na liječenju (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...