Dr. Šerić tražila od županijskoga Doma zdravlja zakup poslovnoga prostora u kojemu obavlja privatnu praksu. Evo kako je Upravno vijeće odgovorilo

Liječnica obiteljske medicine dr. Nataša Šerić zatražila je od Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije zakup poslovnoga prostora. Dr. Šerić u prostorima supetarskoga Doma zdravlja obavlja privatnu zdravstvenu praksu, ali kako se radi o ordinaciji koja ima ugovor i s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, njezini pacijenti, odnosno osiguranici ostvaruju pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Zahtjev za zakup poslovnoga prostora dr. Šerić podnijela je Upravnomu vijeću županijskoga Doma zdravlja. Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, dosadašnji zakupci, koncesionari, kao i liječnici doma zdravlja zdravstvenu djelatnost mogu nastaviti obavljati u privatnoj praksi na temelju zakupa prostora koji je u vlasništvu doma zdravlja.

Poslovni prostor dobila u zakup na pet godina
Upravno vijeće županijske ustanove pod predsjedanjem Diane Luetić pozitivno je odlučilo 8. travnja ove godine o zahtjevu dr. Šerić. — Nataši Šerić, dr. med. spec. o. med. zaposlenoj u ordinaciji opće/obiteljske medicine Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije na adresi Supetar, Mladena Vodanovića 24, daje se u zakup poslovni prostor u kojemu, do dana donošenja ove odluke, obavlja djelatnost u radnom odnosu u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, stoji u odluci Upravnoga vijeća. Poslovni prostor dr. Šerić daje se u zakup pet godina s mogućnošću produženja, odnosno do trenutka gubitka statusa ugovornoga subjekta HZZO-a.

Županijska skupština treba dati suglasnost
Odluka Upravnoga vijeća dostavljena je članovima Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije na suglasnost koji bi danas, 20. rujna, trebali potvrditi odluku županijskoga Doma zdravlja. Nakon toga ravnatelj Doma zdravlja dr. Marko Rađa trebao bi s dr. Šerić zaključiti ugovor o zakupu.

Ordinacija dr. Šerić radi po principu parnih i neparnih datuma u tjednu. Parnim datumima ordinacija je otvorena od 13.00 do 20.30 sati, a neparnim od 7.00 do 14.30 sati.

Dom zdravlja Supetar

Podjelite:

You may also like...