PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dr. Željka Karin poslije sastanka održanoga u Supetru: “Nismo predložili karantenu, ali bi svatko trebao biti u svojem mjestu”. Sutra se nastavljaju testiranja

Dr. Željka Karin, ravnateljica županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, priopćila je danas, 8. svibnja, poslije izvanrednoga sastanka s Kriznim stožerom u Supetru na Braču, kako nije predložena karantena za otok Brač, prenijela je Hrvatska izvještajna novinska agencija.

Vraćaju se mjere koje su bile na snazi do 27. travnja
— Nismo predložili karantenu, ali svatko bi trebao biti u svojem mjestu, a oni koji rade moći će raditi jedino uz strogu kontrolu. Predložili smo i vraćanje mjera vezanih uz obavljanje pogreba i vjenčanja, zatvaranja igrališta i svega ostaloga što je bilo na snazi u Hrvatskoj do 27. travnja, istaknula je dr. Karin.

Odluku će donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite
O tom prijedlogu odluku će donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite, rekla je dr. Karin, najavivši kako će i sutra epidemiološka služba iz Splita uzeti još nekoliko testova od kontakata zaraženih.

Rade se izvidi
Komentirala je i medijske napise o nultom pacijentu iz Nerežišća koji se vratio s bolničkoga liječenja, opovrgnuvši da je pacijent došao s vaskularne kirurgije. — Rade se izvidi kako bi se vidjelo je li tamo netko bio pozitivan dok je on bio u bolnici, poručila je dr. Karin iz županijskoga NZJZ-a.

Najveći broj oboljelih, njih 13, dolaze iz Nerežišća
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, do sada su potvrđene 22 novooboljele osobe, i to 2 osobe iz Supetra, 13 osoba iz Nerežišća, 4 osobe iz Pučišća, 1 osoba iz Gornjega Humca i 2 osobe iz Bola.

— Nismo predložili karantenu, ali svatko bi trebao biti u svojem mjestu, a oni koji rade moći će raditi jedino uz strogu kontrolu. Predložili smo i vraćanje mjera vezanih uz obavljanje pogreba i vjenčanja, zatvaranja igrališta i svega ostaloga što je bilo na snazi u Hrvatskoj do 27. travnja, istaknula je dr. Željka Karin poslije izvanrednoga sastanka održanoga danas, 8. svibnja, u Supetru s Kriznim stožerom Brača (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...