PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dr. Željka Karin potvrdila: “Zdravstveno stanje zaraženih Bračana je dobro, nemaju ozbiljnijih simptoma”

Ravnateljica županijskoga nastavnoga zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin potvrdila je za HINU kako su prvi rezultati jučer obavljenih testiranja Bračana gotovi. Ukupno je uzeto 92 brisa, a testiranja su se obavila u Supetru i Nerežišćima.

Mediji neslužbeno govore o petero novooboljelih
Dr. Karin objasnila je kako u aparat za analizu uzoraka odjednom može stati 22 testa koji se obrađuju tri i pol sata, javlja HINA. Prvi testovi u aparat su stavljeni sinoć te su rezultati gotovi. Podatke o pozitivnima na covid-19 trebao bi objaviti Krizni stožer otoka Brača što još nije učinio. Mediji neslužbeno govore da je novooboljelih petero.

Do poslijepodne bi trebale biti gotove sve analize
Dr. Karin potvrdila je za HINU kako je od jutros u aparatu drugih dvadesetak testova, treći bi se trebali početi analizirati oko 11 sati, a do poslijepodne trebale bi biti gotove sve analize i poznati rezultati. Danas planiraju testirati još desetak osoba.

Oboljeli Bračani se osjećaju dobro
Prema riječima ravnateljice županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, zdravstveno stanje zaraženih Bračana je dobro te nemaju ozbiljnijih simptoma osim temperature i šmrcanja. Dvije su osobe, kako je dodala dr. Karin, primljene u bolnicu.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije obavio je jučer brojna testiranja na Braču. Čeka se da Krizni stožer otoka Brača objavi i službene rezultate

Podjelite:

You may also like...