Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Dva nova darivatelja krvi u Milni

Na našem otoku ne prestaje se s akcijom dobrovoljnoga darivanja krvi u organizaciji Crvenoga križa Brač. U predblagdanskom ozračju, pred svetkovinu Velike Gospe, akcija dobrovoljnoga darivanja krvi održana je u utorak, 13. kolovoza, u Milni.

Prikupljene 24 doze dragocjene tekućine
Akciji darivanja krvi pristupile su 34 osobe, a prikupljene su 24 doze te dragocjene tekućine. Ono što vrijedi istaknuti, i što rado činimo u svakoj objavi, je da su i ovoj akciji pristupili novi članovi i tako se uvećali obitelj darivatelja krvi.
Akcija dobrovoljnoga darivanja krvi u Milni organizirana je i 5. travnja, u prostorima tamošnje osnovne škole. Tada su darivanju životne tekućine pristupile 33 osobe, dok su 24 osobe uspješno darovale krv.

U bolnici nestaje svih krvnih grupa
Iz Kliničkoga bolničkoga centra u Splitu, Centra za transfuzijsku medicinu, ovih dana učestali su pozivi građanima za uključivanjem u darivanje krvi. Kako javljaju, u bolnici nedostaje svih krvnih grupa te mole građane da se prema svojim mogućnostima odazovu i svojom krvlju spase živote onih kojima je ona potrebna.

u akciji dobrovoljnoga darivanja krvi pristupile su 34 osobe, a prikupljene su 25 doze te dragocjene životne tekućine (izvor: Facebook Crveni križ Brač)

u akciji dobrovoljnoga darivanja krvi pristupile su 34 osobe, a prikupljeno je 25 doza te dragocjene životne tekućine (izvor: Facebook Crveni križ Brač)

Podjelite:

You may also like...