Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Edita Šore iz Miraca: Pisala sam više puta, ali ništa se ne poduzima. Matko Rendić iz Grada Supetra: Obavijestili smo Komunalno društvo Grad

Predsjednica Vijeća Mjesnoga odbora u Mircima Edita Šore neumorna je u brizi da Mirca u kojima je dobila povjerenje birača na izborima za Mjesni odbor zajedno s ostalima članovima vijeća poduzme sve što je u njezinoj mogućnosti kako bi naselje s područja Grada Supetra dobilo novi sjaj.

Poseban naglasak stavljen je na čistoću i urednost mjesta, a na više sjednica vijeća istaknuta je važnost održavanja čistoće, a ne samo za vrijeme turističke sezone. Šore je uvjerena da djeca, mladi, odrasli i stariji zaslužuju Mirca u “novom ruhu”, a jedan od preduvjeta je stalna i redovita briga za izgled mjesta. Predstavnici naselja u vijeću Mjesnoga odbora sustavno podsjećaju na ono što treba treba učiniti, a pred Mircima su brojni projekti čija će realizacija prije svega ovisiti o stanju gradske blagajne i o tome kako će izgledati proračun grada Supetra za sljedeću godinu.

Promptno je obavijestila Grad Supetar
No, posljednje vrijeme Šore je posebno zabrinuta zbog stanja ispred stare škole gdje se ne može pomiriti, kako kaže, “s neredom i prljavštinom ispred prodavaonice s prehrambenim proizvodima”. Kao delegirana vijećnica o svemu je promptno obavijestila nadležne službe u Gradu Supetru, prije svega Odsjek komunalnoga redarstva koji je upoznala s problemom.

Više sam puta pisala Gradu i Policijskoj postaji Brač
— Sramotno i gadljivo je doći u ovakav nered i prljavštinu ispred prodavaonice s prehrambenim proizvodima. Još kad pomislim da kruh stoji u onom sanduku ispred butige gdje se sva ta šporkica i pijanci sastaju ostajem bez daljnjega komentara, napisala je Šore voditelju Odsjeka Matku Rendiću i dodala: — Za pijance sam više puta pisala i Gradu i Policijskoj postali Brač pa ništa se ne poduzima, a oni gore rade svakave gadarije i stvaraju neugodne situacije žiteljima. Najmanje su tu žitelji Miraca, poručila je Šore.

Iz Grada Supetra: Ponašanje osoba ili skupina nije u našoj nadležnosti
— Obavijestili smo Komunalno društvo Grad iz kojega su nam dali informaciju da je trenutno djelatnik koji svakodnevno održava i čisti javne površine u Mircima na godišnjemu odmoru, a njega zamjenjuju djelatnici iz Supetra svega nekoliko jutarnjih sati, stoji u odgovoru Rendića na pisanje Šore. Što se tiče ponašanja određenih osoba ili skupina na javnim površinama, navedeno, kako se očitovao Rendić, nije u nadležnosti Odsjeka za komunalno redarstvo. — To je propisano Zakonom o prekršajima protiv javnoga reda i mira (“Narodne novine” br. 5/90, 30/90, 47/90, 29/94) poglavito člankom 20. istoga, kojim je kažnjivo “odavanje pijančevanju ili drugim opojnim sredstvima na javnom mjestu”, a provedba kojega Zakona je u nadležnosti ovlaštenih djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policije, odgovoreno je iz Odsjeka za komunalno redarstvo. — Kako god bilo s djelatnicima Komunalnoga društva ne znači da se mi moramo kretati u nečistoći i smeću. Nije mi prihvatljivo da se na ovakav način pravda prljavština i nečistoća u mjestu, odgovorila je Šore u prepiski s Gradom.

Šore: Mene je sramota
Kako problem na koji ukazuje po svemu sudeći nije u nadležnosti Grada, obratila se zatim Policijskoj postaji Brač. — Svaki dan, većinom kroz popodne, broj ljudi koji nisu mještani Miraca niti Supetra nalaze se i ispijaju alkohol ispred ulaza u Staru školu. Kamioni i kombiji parkirani su ispred Studenca i vidljivo je da su građevinski radnici pitaj boga odakle. Najmanje su tu lokalni žitelji. Nema puno da smo sve oko Stare škole očistili, oprali i uredili da opet sve izgleda kao da se nikad nije očistilo. Mene je sramota, a i neugodno ući u Studenac, a i Staru školu kad održavamo sastanke jer su neumjesni komentari, a i agresivne opaske često upućene, napisala je Šore bračkoj policijskoj postaji i zapitala: — Postoji li način da se ovo riješi?

Policija započela s obilascima
Kako bismo provjerili što je policija poduzela po tom pitanju upit smo poslali i nadležnoj Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. — Možemo Vas izvijestiti kako su policijski službenici po saznanju za predmetnu problematiku započeli s obilascima posebno u kritično vrijeme s ciljem prevencije, ali i sankcioniranja utvrđenih prekršaja, stoji u odgovoru iz splitske policije.

Nakon što je Edita Šore, predsjednica vijeća Mjesnoga odbora, upoznala Odsjek za komunalno redarstvo u Gradu Supetru s neredom i prljavštinom ispred marketa Studenac u zgradi Stare škole u Mircima te s neprimjerenim ponašanjem osoba koje se okupljaju na tomu prostoru, obratila se i Policijskoj postaji Brač (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...