Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Edita Šore iz Vijeća mjesnoga odbora u Mircima: “Pred nama je jedna krasna obnova ovoga malog uspavanog mjesta kojemu trebaju aktivnosti i sadržaji”

Predsjednica Vijeća mjesnoga odbora Mirca Edita Šore (HDZ) objavila je proteklih dana na Facebooku važnije zaključke s 3. sjednice Vijeća toga odbora koja je održana nedavno u prostorima tamošnje Stare škole, a s koje su prema Gradu Supetru odaslani prijedlozi i zahtjevi usmjereni prema potrebama toga bračkoga mjesta.

Edita Šore: Čekamo statut o radu vijeća mjesnih odbora
U tomu vijeću, koje je konstituirano poslije nedavnih izbora, održanih istoga dana kada i parlamentarni, uz predsjednicu Šore još su iz HDZ-a Nikola Sinovčić i Frane Marinković, dok će koaliciju SDP-HSS predstavljati članovi Danijela Kirigin i Lovre Kirigin. Nakon dva mandata koja je u Mircima imao SDP, glasovi iz toga mjesta su “osvježeni”; stanovnici Miraca svoju biračku volju izrazili su na nedavnim izborima i svoje povjerenje s 90 glasova iskazali HDZ-u. — Upravo čekamo statut o radu vijeća mjesnih odbora da nam pošalje uprava Grada Supetra na čitanje kako bismo mogli poštivati protokol i u skladu s uredbama odrađivati svoju volonterski danu dužnost, pojasnila je za BRAČ danas predsjednica Šore.

“Želimo prenijeti naše ideje i smjernice o tome kako vidimo razvijanje Miraca”
Jedan od važnih zaključaka s nedavne sjednice Vijeća mjesnoga odbora je i traženje da se održi tematska sjednica s Turističkom zajednicom grada Supetra i predstavnicima Grada. — Kako razvojni plan Grada Supetra ističe krajem ove godine, želimo prenijeti naše ideje i smjernice o tome kako vidimo uređenje i razvijanje Miraca, a koje se oslanja na turistički sektor zbog prihoda. Bitne nekretnine i sad već povijesne građevine kao što su Stara uljara jedan su neiskorišteni potencijal prihoda za cijelo mjesto. Vijeće mjesnoga odbora Mirca ima viziju za takav jedan objekt koji diše kulturnom baštinom, istaknula je Šore.

Nemaju gdje kupiti kruh
Osvrnuvši se na 2. sjednicu Vijeća na kojoj su prepoznate potrebe, ali isto tako i upućeni prijedlozi prema Gradu na rješavanje, Šore je istaknula da je Stara škola adekvatno očišćena, ali da su plaže i dalje neuredne i prljave. Posebno je uputila na plažu “Gumonca” koja je, kako je navedeno i u zapisniku sa sjednice, “puna lažine, tamarisi nepodrezani, rukohvat nije instaliran”. Vijećnicima smeta što trgovina “Studenac” i dalje ne radi nedjeljom, a kako bi stanovnici imali gdje kupiti kruh i osnovne namirnice. Traže da trgovina nedjeljom radi od 7.00 do 11.00 sati. — Ne treba puno, samo malo volje, poručuje Šore, prepoznavajući Mirca kao mjesto koje može biti ugodno za življenje te ostvariti izvrstan razvoj i napredak na zadovoljstvo domaćega stanovništva.

Ostalo mrtvo slovo na papiru
— Isto tako, šetnica “Mrčanski lungo mare” ideja je koju potičemo, posvjetljivanje staroga puta od Miraca, preko Mutnika do Plive, ističe Šore. Ukazala je da je revitalizacija Miraca neophodna te da, poručila je, “Mirca ima toliko toga za dati svijetu”. No, neki su se problemi u tomu mjestu nedaleko Supetra potezali godinama, poput rješavanja infrastrukture, konkretnije kanalizacije. — Veliki zalogaj koji Grad treba riješiti je kanalizacija u Mircima. Godinama se poteže pitanje kanalizacije te je u jednome sazivu i odrađen projekt. No, ostalo mrtvo slovo na papiru, istaknula je predsjednica Vijeća mjesnoga odbora.

Zamolbe će biti upućene na protokol Gradu Supetru
Gradu Supetru, uz ostalo, uputit će se i zahtjev za izvođenjem radova na urušenim poljskim putevima i odvodima za slivne vode. Osim toga, vijećnici su na sjednici raspravljali i o zamolbi za najamninu prostora u Staroj školi za sportske aktivnosti. Ta će se zamolba, pojašnjava Šore, poslati na protokol Gradu Supetru. — Od Košarkaškoga kluba Brač stigao je Vijeću mjesnoga odbora Mirca upit o korištenju igrališta u Mircima. Vijeće se složilo da se igralište i dalje koristi sa svrhom promidžbe zdravoga načina života te se jednoglasno složilo da prema pravilniku Grada Supetra i ugovoru s Gradom KK Brač nastavi s radom u zatraženim terminima. Drago nam je da se vraćaju u Mirca i dajemo potpunu potporu, prenijela nam je Šore važnije zaključke sa sjednice vijeća.

Stigla molba i za održavanjem fitnessa u prostorima Stare Škole
Isto tako, Frane Radočaj i Udruga “Bounce” zatražili su na korištenje prostorije u Staroj školi za održavanje fitness satova. Vijeće se, dodala je Šore, složilo da se prostorije izdaju uz naknadu u visini od dvije mjesečne članarine te se održavanje prostorija prepusti njezinim korisnicima. Najavljena je i zimska humanitarna fešta za dobrobit kluba boćara. Kad su boćari u pitanju, boćarski klub već sse obratio Vijeću mjesnoga odbora Mirca zbog financiranja kluba. Postavljeno je pitanje kako se boduju, odnosno dodjeljuju financijska sredstva Grada Supetra jer, tvrde iz kako je Mircima dodjeljeno 1.000 kuna, a Škripu 6.000 kuna. Zamolba za obrazloženjem i pojašnjenjem kriterija ovakve odluke za dijeljenje financija već se našla na stolu vijećnika, a prigovor boćarskoga kluba proslijeđen je na adresu Grada. Nadalje, vijećnici u Mircima zatražili su i službene informacije o izgradnji tribina na igralištu u Mircima te očitovanje jesu li primljena sredstva privatnoga donatora za tu namjenu.

Šore “spiritus movens” planiranoga u Mircima
Pred Mircima su brojni pothvati, nastojanja i vrijeme rada kako bi se u tomu mjestu podigla kvaliteta života. Posebno stoga što su više od 60 stanovnika djeca i mladi do 18. godine života, pa je, smatra Šore, pred svima odgovorna zadaća oplemeniti mjesto raznolikom ponudom i sadržajima. — Mlade obitelji su tu, djeca, jedna krasna obnova ovoga uspavanoga maloga mjesta kojemu trebaju aktivnosti i sadržaji. Jedan od tih sadržaja je i sport, primijetila je predsjednica Vijeća mjesnoga odbora koja je odlučila pogurati stvari i biti svojevrsni “spiritus movens” svega planiranoga u Mircima.

Budućnost puna sadržaja
— Gledam na priliku danu meni i mojim stranačkim kolegama od mještana Miraca kao potrebu da se novi par očiju upre u potrebe Miraca i uradi najbolje što se može, najbolje za sve nas. Ipak je tu 60 i više djece kojoj treba napraviti krasnu budućnost punu sadržaja. Mirca na kraju ostaju upravo njima, poručila je Šore.

Predsjednica Vijeća mjesnoga odbora u Mircima Edita Šore (desno) u društvu s vijećnicom Gradskoga vijeća u Supetru i zastupnicom u Hrvatskom saboru Danicom Baričević

Podjelite:

You may also like...