EPIDEMIJA NE JENJAVA Danas kod 16 osoba s otoka Brača potvrđena zaraza koronavirusom

Od ukupno 973 obrađenih testova kod 220 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 13. travnja, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo u dnevnom izvješću Stožera civilne zaštite.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno se 1.674 osobe nalaze u samoizolaciji.

Najviše zaraženih iz Postira i Supetra
Nažalost, među oboljelima je i više osoba s otoka Brača. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, na Braču je danas kod 16 osoba potvrđena zaraza koronavirusom. Najveći broj oboljelih je s područja Općine Postira i Grada Supetra, gdje su evidentirana po 4 nova slučaja zaraze, zatim 3 osobe iz Općine Pučišća, 2 osobe iz Općine Nerežišća te po 1 osoba s područja Bola i Milne.

Epidemiolozi obrađuju 71 zaraženu osobu
Split danas broji 100 zaraženih, na drugomu mjestu je Grad Kaštela s 24 zaražene osobe, a na trećemu Solin i Trogir gdje je evidentirano 11 novozaraženih. Od ukupnoga broja novooboljelih, 149 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

U splitskoj bolnici preminule 4 osobe
U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu na liječenju se nalazi 186 Covid pozitivnih osoba, dok je 17 pacijenata na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 4 osobe; 3 muškarca u 63, 75. i 90. godini i žena koja je imala 70 godina, a čije je prebivalište u gradu Zagrebu. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na koronavirusnu infekciju.

Na otoku Braču danas, 13. travnja, prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, najviše zaraženih ima u Postirima i Supetru (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...