Grad Supetar

EPIDEMIJA NE JENJAVA U Splitsko-dalmatinskoj županiji raste broj zaraženih koronavirusom

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 12. ožujka, da je od ukupno 646 obrađenih testova kod 133 osobe potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. Podaci ukazuju da je među testiranima čak 20 posto zaraženih.

Među oboljelima je i jedna osoba iz Sutivana.

U Splitu jučer 44, a danas 60 zaraženih
U Splitsko-dalmatinskoj županiji naveći broj zaraženih je iz Splita, njih 60. zatim 9 iz Makarske, 8 iz Kaštela, 6 iz Podstrane, Sinja i Trogira, 5 iz Solina, 3 iz Baške Vode, Dicma, Dugoga Rata i Otoka, 2 iz Hrvaca, Imotskoga, Muća, Omiša, Tučepa i 1 osoba iz Klisa, Marine, Podgore, Prološca, Segeta, Šolte, Visa, Vrgorca i Zmijavaca.

Raste broj osoba u samoizolaciji
Od ukupnoga broja novooboljelih, 76 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 1.932 osobe. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 63 Covid pozitivne osobe, dok je 13 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je muška osoba u 81. godini. Uz brojne komorbiditete osoba je bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

U gradu Splitu danas, 12. ožujka, koronavirus je potvrđen kod 60 osoba (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...