Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Epidemiolog mr. Diana Nonković: “Testirat ćemo dok ne budemo imali jako mali postotak pozitivnih osoba”

Epidemiolozi na Braču pokušavaju otkriti sve kontakte oboljelih od koronavirusa kojih je do sada 38. Testiranja su obavljena i danas kada je uzet bris od 119 osoba, a otočni Krizni stožer javlja kako se kompletni rezultati očekuju sutra tijekom dana.

Više od 250 testiranih
Dr. Diana Nonković, specijalist epidemiolog iz Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, koja je dan provela s epidemiolozima na Braču, komentirala je za RTL Danas epidemiološko stanje na otoku i osvrnula se na provedena testiranja. — S današnjim danom će to biti više od 250 osoba i mi ćemo danas tijekom dana prikupljati nove kontakte i za sutra i prekustra nova testiranja, i tako ćemo ići dok, u jednom momentu, nećemo imati jako mali postotak pozitivnih osoba među testiranima, istaknula je za RTL dr. Nonković.

U samoizolaciji se nalazi 200 osoba
— Očekujem da ćemo kroz ovaj tjedan imati iznimno velik obuhvat stanovnika koji su bili u kontaktu, poručila je dr. Nonković. U posljednja četiri dana u samoizolaciju je stavljeno 200 osoba. Na koronavirus do sada je pozitivno 38 osoba, a njima je propisana mjera samoizolacije dok ne stignu rezultati testiranja.

Na Braču je do sada prema riječima dr. Diane Nonković, voditeljice epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, testirano oko 250 otočana, a testiranja se nastavljaju i sutra (izvor: grad Supetar)

Podjelite:

You may also like...