Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Epidemiološka služba na Braču žurno reagirala: poduzela propisane mjere i postupke; oboljeli te njegova supruga i sin stavljeni u obaveznu 28-dnevnu samoizolaciju

Epidemiološka služba na Braču promptno je reagirala u slučaju prvoga oboljeloga od koronavirusa na otoku Braču, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi iz Supetra za kojega je jučer potvrđeno da je pozitivan na novi virus.

Epidemiološka služba pokrenula propisane mjere i postupke
Epidemiološka služba na čelu s dr. Nađanom Šerićem, voditeljem Epidemiološke Ispostave Supetar, provjerila je stanje prvoga pozitivnoga na koronavirus, ušla u trag svim njegovim kontaktima i kretanju proteklih dana te pokrenula propisane mjere i postupke. Oboljeli te njegova supruga i sin stavljeni su u obaveznu 28-dnevnu samoizolaciju i pod stalnom su kontrolom liječnika.

U samoizolaciju stavljeno još 18 osoba
— Epidemiološka služba, Krizni stožer otoka i policija rekonstruirali su kretanje oboljeloga i popraćeni su svi njegovi direktni kontakti slijedom čega je u samoizolaciju stavljeno još 18 osoba, dakle van onih 5 koji su u redovnom postupku provođenja preventivne samoizolacije, priopćio je Krizni stožer u izvanrednom izvješću koje je objavljeno jučer u večernjim satima.

Putovanje nema nikakvoga utjecaja na pozitivan ishod testiranja
Brački stožer izvijestio je kako je utvrđeno da je sporno putovanje u Osijek, od 8. do 10. ožujka, ostvareno tri dana prije osnivanja Stožera, jedanaest dana prije stupanja na snagu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom prometu i dva tjedna prije donošenja i stupanja na snagu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravka u Republici Hrvatskoj. — Isti tako nema nikakvoga utjecaja na pozitivan ishod testiranja na koronavirus, poručio je Krizni stožer na Braču.

Danas se dezinficira supetarski Dom zdravlja
Napomenuo je da je Crveni Križ Brač organizirao za sve obuhvaćene mjerom kojima to treba dostavu hrane, lijekova i higijenskih potrepština koju će provoditi bezkontaktno putem svojih interventnih timova. Naglasili su i da će danas, 11. travnja, preventivno biti zatvoren dio prostora u supetarskom Domu zdravlja koji će danas dezinficirati stručna i ovlaštena služba iz Splita te će se Dom zdravla, kako je priopćeno, na raspolaganje korisnicima staviti odmah nakon blagdana.

Statistički se vodi na Braču
Krizni stožer istaknuo je kako se u slučaju druge osobe kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom radi o starijoj ženskoj osobi, štićenici doma za stare i nemoćne osobe u Splitu, kojoj je službeno mjesto boravišta u Pučišćima te se, dodali su, slijedom toga statistički i vodi tako, iako uopće ne boravi na Braču.

– Oboljeli te njegova supruga i sin stavljeni su u obaveznu 28-dnevnu samoizolaciju i pod stalnom su kontrolom lječnika. Epidemiološka služba, Krizni stožer otoka i policija rekonstruirali su kretanje oboljeloga i popraćeni su svi njegovi direktni kontakti slijedom čega je u samoizolaciju stavljeno još 18 osoba, dakle van onih 5 koji su u redovnom postupku provođenja preventivne samoizolacije, priopćio je Krizni stožer u izvanrednom izvješću objavljenom u petak, 10. travnja (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...