Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Epidemiolozi uzeli novih 160 uzoraka. Testirani radnici tvornice “Sardina”. Direktor Mislav Bezmalinović u obavijesti radnicima: U slučaju pojave simptoma koji bi mogli ukazivati na koronavirus upućuju se da ostanu kod kuće

Epidemiološka služba iz Splita uzela je jučer 160 novih uzoraka. U središtu testiranja bili su radnici tvornice “Sardina” u Postirima gdje je i obavljeno testiranje.

Nekoliko zaposlenih u tvornici pozitivno na koronavirus
Testiranja u tvornici “Sardina” obavljena su zbog činjenice da je nekoliko zaposlenika te bračke tvrtke još ranije bilo pozitivno na koronavirus, a s obzirom na brojne zaposlenike u tom poduzeću. Jučer smo izvijestili kako tvornica “Sardina” unatoč epidemiološkom stanju na otoku i dalje radi, uz poštivanje propisanih mjera i uputa. Objavili smo i obavijest koju je direktor Mislav Bezmalinović izdao za radnike te tvrtke, s napomenom kako su se dužni ponašati odgovorno i pridržavati internih mjera smanjenja rizika od širenja koronavirusa. Treba napomenuti kako se radnicima pri ulasku u tvornicu mjeri temperatura, a iz uprave pozivaju da u slučaju pojave simptoma koji bi mogli ukazivati na koronavirus radnici ostanu kod kuće i o tome obavijeste liječnika obiteljske medicine.

Prvi rezultati testiranja bit će poznati danas
Krizni stožer otoka Brača izvijestio je jučer kako se rezultati testiranja očekuju u sljedeća dva dana. Neslužbeno saznajemo da će prvi rezultati toga masovnoga testiranja biti poznati danas i priopćeni u službenom izvještaju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Krizni stožer Brača ne objavljuje broj oboljelih po općinama
Ukupan broj osoba pozitivnih na koronavirus na našem otoku je i dalje 40. Zanimljivo, Krizni stožer Brača do sada niti jednom nije objavio broj oboljelih po bračkim mjestima, o čemu stižu brojni upiti našem portalu, kao ni broj osoba po općinama kojima je određena mjera samoizolacije, što također zanima javnost.

U samoizolaciji 170 osoba
Prema objavljenim podacima Stožera, u samoizolaciji se nalazi njih 170 te su, kako ponavlja Stožer, “pod stalnom medicinskom paskom”. Evidenciju i pasku o pridržavanju propisanih mjera samoizolaciji kao i obično provodi policija, napomenuli su.

Prvi rezultati testiranja koja je jučer u tvornici “Sardina” u Postirima obavila epidemiološka služba bit će poznati danas (foto: Čitatelj portala BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...