Grad Supetar

Evo koliko su Općina Bol i njezine ustanove prikupile sredstava za pomoć Banovini

Tihomir Marinković (SDP), načelnik Općine Bol, izvijestio je u četvrtak, 18. ožujka, o sudjelovanju Općine Bol i njezinih ustanova u akciju prikupljanja pomoći stanovnicima pogođenima razornim potresom na području Sisačko-moslovačke županije.

Iz Proračuna općine Bol 50.000 kuna za Banovinu
Prema riječima načelnika Marinkovića, Općina Bol je uplatila 50.000 kuna pomoći. U akciju se uključila i bolska komunalna tvrtka “Grabov rat” koja je darovala 15.000 kuna, dok je Turistička zajednica Općine Bol odvojila 10.000 kuna.

Načelnik najavio detaljno izvješće o pomoći Banovini
Vijećnik Ivica Šćepanović pitao je načelnika zašto pomoć upućena stanovnicima Banovine nije usmjerena jednoj obitelji kao što su to radile druge općine i gradovi. Načelnik Marinković odgovorio je kako je Općina Bol upravo najveći dio prikupljenih sredstava usmjerila prema jednoj obitelji. — Glavna potpora, i to u iznosu od 50.000 kuna, a što je medijski obznanjeno, bila je pomoć upućena jednoj obitelji kojoj je izgrađena nova kuća, a ostalih 25.000 kuna usmjerena je petero obiteljima. Vijećnika Šćepanovića zanimalo je i jesu li aktivnosti Općine Bol u prikupljanju pomoći Banovini bile objavljene i popraćene u medijima. — Javnost smo obavijestili preko lokalnih medija. U izvješću ću vama i javnosti dati detaljnu informaciju o tomu komu je i u kojemu iznosu upućena pomoć, rekao je Marinković.

Općina pomogla i sanaciju crkve u Murvici
Bolski načelnik napomenuo je i kako se Općina Bol uključila u pomoć oko sanacije župne crkve u naselju Murvica za što je odvojeno 10.000 kuna. Osim toga, iz općinskoga proračuna osigurano je i 5.000 kuna pomoći za organizaciju lokalnoga teniskoga turnira.

Predsjednik Općinskoga vijeća u Bolu Matko Baković (HDZ) i načelnik Općine Bol Tihomir Marinković (SDP) (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...