Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Glavna snaga stožera za provedbu mjera je policija, a u patroli naseljenim mjestima pomažu i operativne snage stožera civilne zaštite

Krizni stožer Brača objavio je pojašnjenje oko nadzora i provođenja svih mjera koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite.

Za provedbu odluke prvi su policijski službenici
Što se tiče odluke od 21. ožujka, a kojom je definirano kretanje na javnim površinama, brački Krizni stožer obavijestio je da su za provođenje ove odluke glavna snaga stožera policijski službenici koji će, kako su istaknuli, upozoravati građane i upućivati ih na “samozaštitno ponašanje i pridržavanje naloženih mjera”.

Operativne snage civilne zaštite sudjeluju u patroli
— Radi provođenja mjera svi stožeri civilne zaštite dužni su organizirati ispomoć policijskim službenicima na način da odmah uključe operativne snage civilne zaštite, a to su vatrogasci, Crveni križ, HGSS i za to ovlaštene službene osobe jedinica lokalne samouprave, tako da isti patroliraju naseljenim mjestima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera iste upozore, a nakon njihovoga upozorenja ukoliko se ogluše o tome obavijeste policiju, pojasnili su iz Kriznoga stožera na otoku.

U službenim odorama ili s istaknutim obilježjima
Napomenuli su da pripradnici civilne zaštite i operativnih snaga prilikom postupanja moraju biti u službenim odorama ili s vidljivo istaknutim obilježnima civilnoga stožera. — Stožeri civilne zaštite svih naših općina i grada Supetra još jednom pozivaju puk otoka Brača na odgovorno ponašanje te da se pridržava svih do sada donesenih mjera Stožera civilne zaštite RH, stoji u pozivu Kriznoga stožera otoka Brača.

— načelnik Kriznoga stožera Nikola Martinić Dragan (lijevo), gradonačelnica Supetra Ivana Marković, liječnik epidemiolog dr. Nađan Šerić, načelnik bračke policije Mirko Beović i službenik za informiranja Jakov Zlatar (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...