PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar čeka odluku da postane vlasnik dvaju prostora u zgradi Lučke kapetanije koja se nalazi u vlasništvu Ministarstva mora i prometa

Nakon što je Grad Supetar upozoravao na stanje zgrade Lučke kapetanije u Supetru, a koja je bila u groznomu stanju te je čak ugrožavala i prolaznike, i nakon što je obavljena rekonstrukcija zgrade, izgleda da bi pitanje te zgrade moglo uskoro biti riješeno.

Zgrada Lučke kapetanije na ulazu u rivu nalazi se u vlasništvu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pa je Grad Supetar o tom problemu u nekoliko navrata kontaktirao vlasnika zgrade te obavijestio i sve druge nadležne institucije.

Došlo je do dogovora da bi dva prostora zgrade bila u vlasništvu Grada Supetra
Grad Supetar je, prema riječima gradonačelnice Ivane Marković, imao ugovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture da se zgrada uredi te da će se dva prostora dati na korištenje Gradu, a dva bi, prema tom ugovoru, pripala Lučkoj kapetaniji. — U međuvremenu došlo je do dogovora da će se dva prostora iz te zgrade dati u vlasništvo gradu Supetru. Jedan dio sredstava je već utrošen, a nakon što se potpiše ugovor, Grad bi u suradnji s Ministarstvom završio i ostatak radova, pojasnila je Marković na Gradskomu vijeću.

Obavljeno etažiranje i snimanje postojećega stanja
Dodala je da je Grad Supetar oko 8.000 kuna utrošio za projekt etažiranja i snimanja postojećega stanja. — Etažiranje i snimanje postojećega stanja preduvjeti su da mi se mogli odvojiti prostori, a prije donošenja odluke nadležnoga Ministarstva. Mi smo sve poslali Ministarstvu te očekujemo njihovu odluku, istaknula je gradonačelnica.

Još 2015. godine Grad je pokrenuo postupak javne nabave
Zgrada Lučke kapetanije zaštićeno je kulturno dobro koje je ozbiljno bilo narušeno i vapilo je za obnovom i uređenjem. Ministarstvo je bilo odobrilo projekt rekonstrukcije i uređenja zgrade te je odabran izvođač koji je bio započeo s izradom projekta. Trošak projekta rekonstrukcije snosilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a za sve je nadležna Lučka kapetanija u Splitu. Još u studenomu 2015. godine Grad je objavio otvoreni postupak javne nabave u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna, a kako bi došao do najpovoljnijega izvođača radova na rekonstrukciji te zgrade. No, na tada otvoreni postupak javne nabave do isteka roka, odnosno do 17. prosinca, nije pristigla niti jedna ponuda pa je gradonačelnica Marković donijela odluku o poništenju postupka.

Vrijednost projekta 1,8 milijuna kuna
Nedugo zatim ponovno je pokrenut postupak javne nabave U veljači 2016. godine gradonačelnica Marković potpisala je ugovor o javnim radovima na izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade lučke kapetanije u Supetru. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1,8 milijuna kuna. Prva faza radova uključivala je obnovu krovišta, vanjskih otvora i fasade, dok je druga faza uključivala radove na rekonstrukciji unutrašnjosti zgrade te uređenju unutrašnjosti. Gradonačelnica Marković još je krajem 2014 .godine u intervjuu, objavljenomu na službenoj Facebook stranici Grada, izjavila da će se nakon uređenja zgrade dva poslovna prostora ustupiti na korištenje za potrebe Turističkoga informativnoga centra te ureda Turističke zajednice Supetar. Na potezu je nadležno Ministarstvo. Grad se nada da će uskoro postati vlasnik dvaju prostora te zgrade.

Grad Supetar je imao ugovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture da se zgrada uredi te da će se dva prostora dati na korištenje Gradu, a dva bi, prema tom ugovoru, pripala Lučkoj kapetaniji. — U međuvremenu došlo je do dogovora da će se dva prostora iz te zgrade dati u vlasništvo gradu Supetru. Jedan dio sredstava je već utrošen, a nakon što se potpiše ugovor, Grad bi u suradnji s Ministarstvom završio i ostatak radova, pojasnila je gradonačelnica Ivana Marković na Gradskomu vijeću (Zgrada Lučke kapetanije u Supetru / foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...