Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar dodijelio zahvalnice članovima interventnog tima Crvenoga križa Brač i volonterima bračkoga call centra za vrijeme epidemije

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća grada Supetra, održanoj 29. lipnja, uz Dan grada i blagdan sv. Petra i Pavla, Grad Supetar dodijelio je zahvalnice članovima interventnoga tima Crvenoga križa i volonterima, članovima DVD Supetar, koji su cijelo vrijeme epidemije koronavirusa bili na raspolaganju građanima.

Svim postupcima koordinirao Krizni stožer otoka Brača
Supetar je u suradnji s bračkim općinama na epidemiju odgovorio brzo i organizirano, poštujući savjete epidemiologa i odluke Nacionalnoga stožera civilne zaštite. Najvažniji korak bio je osnivanje Kriznoga stožera otoka Brača, operativnoga i stručnoga tijela za koordinaciju postupanja svih izvršnih tijela lokalne samouprave otoka brača i njihovih stožera. Osim supetarske gradonačelnice i bračkih načelnika, u sastav Kriznoga stožera ušli su i predstavnici žurnih službi otoka, policija, vatrogasci, Crveni križ i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Središte bračkoga Kriznog stožera bio je Call centar u Supetru gdje su volonterke, članice DVD Supetar, telefonom i e-mailom bile na raspolaganju građanima 24 sata dnevno.

Bračani pokazali zajedništvo i solidarnost
Na čelu toga Stožera čitavo vrijeme krize bio je zapovjednik supetarskih vatrogasaca Nikola Martinić Dragan, dok je stručnim upravljanjem obuzdavanja epidemije rukovodio dr. Nađan Đerić, voditelj Epidemiološke ispostave Brač. Na raspolaganju je bio i interventni tim Crvenoga križa Brač. Moderatorica programa Jasna Damjanović istaknula je da je od početka osnivanja Stožera veliki broj pojedinaca i tvrtki pomoglo donacijama novčanih sredstava za nabavku zaštitne opreme, higijenskih i ostalih potrepština. — U vremenu suočavanja s nepoznatom bolešću, brigom za druge, dobrosusjedskim odnosima, prijateljstvom i humanošću, Bračani su pokazali zajedništvo i solidarnost. Uz odgovorno ponašanje i strpljivost svih građana uspjelo se prebroditi ovo teško razdoblje, poručila je Damjanović.

Gradonačelnica Ivana Marković zahvalnice je prvo uručila članovima interventnoga tima Crvenoga križa Brač. Dobili su ih Mate Mladina, Pave Bonačić – Proti, Dragan Dubravčić, Dario Marinković, Stipe Kuščević, Dino Rebronja, Jakša Hržić i Tonči Šeparović. Uz interventni tim dobitnici zahvala su članice i članovi DVD Supetar koji su organizirali, vodili i sudjelovali u radu Call centra Kriznoga stožera otoka Brača, i to Vanja Rakela, Adriana Khalifa Redžepi, Dijana Šćepanović, Edita Šore, Martina Rendić, Nikol Šantić, Renata Sokolović i Milena Hržić te voditelj centra Ivor Zlatar.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća grada Supetra, održanoj 29. lipnja, u povodu Dana grada i blagdana sv. Petra i Pavla, zahvalnice su uručene članovima interventnoga tima Crvenoga križa Brač, koje je predvodio Mate Mladina. Uz interventni tim Crvenoga križa zahvalnice su dobili i članice i članovi DVD Supetar koji su organizirali, vodili i sudjelovali u radu Call centra Kriznoga stožera otoka Brača (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...