Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar donio odluku o dodjeli sredstava za 2019. godinu

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković donijela je odluku o dodjeli sredstava za financiranje programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro na području Grada iz proračuna za 2019. godinu. Odluku je donijela na temelju Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata, kao i Pravilnika o financiranju programa, projekata i manifestacija. Prethodno su udruge bile pozvane poslati prijave, a Grad je utvrdio udovoljavaju li one propisanim uvjetima.

Tako će ove godine iz supetarskoga proračuna za potrebe financiranja programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro biti izdvojeno 815 tisuća kuna. Najveći dobitnik bit će NK “Jadran” kojem će pripasti 390 tisuća kuna, dok će KK “Brač” iz proračuna dobiti 40 tisuća kuna. Posebnim odredbama Zakona o Crvenom križu, Gradskoj organizaciji Crvenoga križa osigurana su sredstva u iznosu od 120 tisuća kuna.

Gotovo 40 tisuća kuna određeno je za KRŠ Arbun iz Supetra, a 23 tisuće kuna Karnevalskoj udruzi “Monade”. Vrijedi istaknuti da je Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci” namijenjeno 28 tisuća kuna, a Bračkomu folklornom društvu “Ciciljona” 14 tisuća kuna. Tamburaški sastav “Supetar” Grad će pomoći s 10 tisuća kuna, a s istim iznosom i Društvo za sport i rekreaciju djece i odraslih “Zvrk”. Supetarska gradonačelnica u odluci je ovlastila Jedinstveni upravni odjel Grada za provedbu i nadzor nad provedbom odluke koju je potpisala.

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (izvor: facebook Ivana Marković)

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković potpisala je odluku o financiranju programa, projekata i manifestacija (Izvor: facebook Ivana Marković)

Podjelite:

You may also like...