Grad Supetar

Grad Supetar počeo s podjelom uskrsnica umirovljenicima

Grad Supetar počeo je danas, 29. ožujka, s podjelom uskrsnica umirovljenicima i osobama koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, a starije su od 65 godina.

Isplata će se, kako su nam danas potvrdili u Gradu, vršiti sve do 2. travnja. U prostorima gradske uprave stanovnici Supetra po uskrsnicu će moći u vremenu od 9.00 do 12.00 sati. Umirovljenici i stariji od 65 godina bez mirovine iz naselja Mirca uskrsnicu će moći preuzeti u srijedu, 31. ožujka, u prostorima Mjesnoga odbora u vremenu od 10.00 do 12.00 sati, stanovnici Splitske u četvrtak, 1. travnja, u tamošnjemu Mjesnomu odboru, od 10.00 do 12.00 sati, dok će u istomu terminu stanovnici iz Škripa koji mogu računati na uskrsnicu trebati doći u prostore Mjesnoga odbora, i to u petak, 2. travnja.

Uskrsnice od 200,00 do 300,00 kuna
Umirovljenicima koji primaju mirovinu u iznosu do 1.000,00 kuna mjesečno, kao i osobama starijima od 65 godina života koje ne primaju mirovinu, Grad Supetar podijelit će uskrsnicu u iznosu od 300,00 kuna. Umirovljenici s mirovinom u iznosu od 1.000,01 do 2.000,00 kuna od Grada će primiti uskrsnicu od 200,00 kuna.

Traži se dokaz o prebivalištu i o visini mirovine
— Sredstva za izvršenje Odluke osigurat će se iz Programa “Unapređenje socijalne skrbi”, Aktivnost “Pomoć obitelji i kućanstvima”. Isplata će se vršiti temeljem podataka koje je prikupio Jedinstveni upravni odjel Grada Supetra, a da bi ostvarili pravo na isplatu korisnici su obvezni dostaviti dokaz o prebivalištu i dokaz o visini primljene mirovine, odnosno presliku poreznoga uvjerenja ili potvrdu Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osigurane, stoji u odluci koju je 23. ožujka potpisala gradonačelnica Ivana Marković.

Iz Grada apeliraju na poštivanje epidemioloških mjera
Iz Grada su podsjetili korisnike koji budu dolazili u gradsku upravu i u prostore mjesnih odbora na pridržavanje epidemioloških mjera, a posebno fizičke udaljenosti i nošenja zaštitne maske.

U Gradu Supetru danas, 29. ožujka, prema odluci gradonačelnice Ivane Marković počela je podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama starije životne dobi koje ne primaju mirovinu. Umirovljenici iz Supetra uskrsnicu će moći preuzeti u prostorima gradske uprave do petak, 2. travnja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...