PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar uputio poziv građanima da se pridržavaju naputaka i mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Svjetska zdravstvena organizacija danas proglasila globalnu pandemiju koronavirusa; u svijetu više od 120 tisuća oboljelih

Grad Supetar uputio je poziv građanima grada Supetra i osobama koje borave na području Grada da se pridržavaju naputaka i mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Pratite preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije
Iz grada Supetra pozivaju stanovnike i posjetiteljima da prate preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije koje su utvrđene dana 10. ožujka 2020. godine. Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o novom koronavirusu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslava izdalo preporuke za putovanje
Napominju i da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo preporuke za putovanje kojima se građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u inozemstvo. O preporukama zza putovanje detaljnije informacije moguće je doznati preko mrežnim stranica www.mvep.hr.

Cjelovito provođenje potrebnih mjera zaštite javnoga zdravlja
— Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere. Upiti vezani uz praćenje stanja novoga koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr. Vjerujemo kako ćemo kroz punu saradnju svih tijela javne vlasti i građana osigurati cjelovito provođenje potrebitih mjera zaštite javnoga zdravlja od sadašnje ugroze svjetskih razmjera, stoji u pozivu koji je objavio grad Supetar.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila danas globalnu pandemiju koronavirusa
U ovom trenutku broj zaraženih od koronavirasa u svijetu prešao je 120 tisuća, a 4.300 ljudi je umrlo od posljedica infekcije novim smrtonosnim virusom. U Hrvatskoj je, prema posljednjim podacima, 19 osoba zaraženo koronavirusom i nalaze se na bolničkom liječenju u karanteni. Zbog epidemije virusa Nacionalni stožer civilne zaštite provodi posebne mjere s ciljem suzbijanja širenja epidemije novoga virusa. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je danas, 11. ožujka, globalnu pandemiju koronavirusa, izrazivši zabrinutost zbog brzine kojom se širi taj smrtonosni virus.

Zatvaraju se škole i fakulteti u Istarskoj županiji
Zbog ozbiljnosti situacije hrvatski premijer Andrej Plenković sazvao je danas i sastanak s nadležnim ministrima i članovima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Banskim dvorima. Na sastanku je bilo riječi o daljnjim mjerama i aktivnostima s ciljem suzbijanja koronavirusa. Premijer Plenković istaknuo je medijima da je na sastanku donesena odluka da se od petka, 13. ožujka, obustavi nastava u Istarskoj županiji u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima s područja te županije. — S ciljem da se nastavi normalan obrazovni ciklus radi se i na online nastavi, rekao je Plenković. Napomenuo je da su ministarstva dobila zadaću da precizno pripreme mjere koje će biti usvojene na Vladi i prezentirane sljedećih dana. — Što se tiče proračuna on se dobro puni, sve što je bilo tijekom siječnja, veljače i ožujka je prema očekivanju, plaće i mirovine ne dolaze u pitanje, poručio je premijer.

Cilj nam je očuvanje radnih mjesta
Što se tiče aktivnosti u suzbijanju epidemije koronavirusa, naglasio je da će se one nastaviti te da Stožer prati situacija u okruženju. Istaknuo je nadalje da će se u ovom trenutku raditi na očuvanju radnih mjesta te se pronaći mjere kojima će se pomoći gospodarstvenicima u likvidnosti njihova poslovanja. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da se nada da ugroza neće biti, rekavši: — Naše kapacitete nećemo ispuniti. Imamo preko 500 respiratora, preko 300 transportnih i nadam se da ugroza neće biti toliko velika da niti dio toga kapaciteta upotrijebimo.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je danas, 11. ožujka, globalnu pandemiju koronavirusa, izrazivši zabrinutost zbog brzoga širenja virusa. Do sada je u svijetu od toga smrtonosnoga virusa oboljelo više od 120 tisuća, a umrlo više od 4 tisuće osoba (izvor: Ministarstvo zdravstva)

Podjelite:

You may also like...