Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković: Dok smo bili u financijskim problemima jedva smo odvajali 400 kuna po učeniku

— Ponosna sam na postignuće Grada Supetra i činjenicu da se borimo za naslov najboljega grada u Republici Hrvatskoj u kategoriji obrazovanja i demografije, i to u kategoriji malih gradova, objavila je jučer, 24. rujna, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, nakon što je objavljeno da Umag i Čakovec brane titule najboljih gradova u kategoriji srednjega i velikoga grada.

Supetar među pet malih gradova po izdvajanju za obrazovanje i mlade
U najuži izbor najboljega maloga grada uz Supetar bore se Bakar, Cres, Krk i Novigrad. Tako se Supetar našao među pet malih gradova po obrazovanju i životu mladih, dok će se za kategoriju srednjega grada natjecati Kutina, Labin, Poreč i Rovinj i Umag. Kod rangiranja gradova korišten je izračun proračunskoga izdvajanja za obrazovanje i mlade te socijalnu politiku.

Veliko postignuće i pokazatelj da radimo dobar posao
— Zahvaljujući našem programu Sritna dica–Sritan grad, projektima i mjerama koje provodimo posljednjih godina prepoznati smo po ulaganjima u djecu i mlade. Sama činjenica da smo se našli u top pet gradova u našoj zemlji za mene je veliko postignuće i pokazatelj da radimo dobar posao, istaknula je supetarska gradonačelnica. — Od stupanja na dužnost gradonačelnice najveća želja mi je bila realizirati projekte kojima ćemo omogućiti bolji život našoj djeci i pomoći roditeljima, pojasnila je Marković.

Ponosna sam na investicije koje provodimo, a tiču se djece i mladih, poručila Marković
Osvrnuvši se na investiranja u djecu i mlade, s naglaskom na predškolski odbor, gradonačelnica je poručila: — Sjećam se još dok smo bili u financijskim problemima da smo jedva odvojili po 400 kuna po učeniku za sufinanciranje knjiga prvašićima. Danas sam ponosna na investicije koje provodimo, a tiču se djece i mladih, predškolskoga odgoja koje su samo ove godine na razini 16 milijuna kuna. Ovome treba prirodati da je u jedinu gradsku školu na otoku ove godine upisano 44 prvašića, 12 više u odnosu na prošlu školsku godinu, dok školu ukupno pohađa 425 učenika.

U tijeku je rekonstrukcija i obnova zgrade vrtića
Na kraju je gradonačelnica pobrojala i neka od postignuća Grada na čijem je čelu. Izdvojila je tako obnovu dječjega igrališta u vrtiću Mrvica, nova dječja igrališta u Supetru, Splitskoj i Mircima, zatim otvorenu sportsku dvoranu, novouređene jasličke grupe, rekonstrukcija i obnova zgrade vrtića koja je u tijeku te program produženoga boravka u dječjemu vrtiću, kao i povećanje naknada za novorođenu djecu i stimuliranje upisa u Srednju školu Brač jednokratnim naknadama. Uz to, gradonačelnica Marković nabrojala je i porast broja godišnjih stipendija za studente, besplatne radne bilježnice za sve učenike osnovne škole, kao i sklapanje ugovora o izradi novoga projekta osnovne škole.

Supetar se našao među pet malih gradova po obrazovanju i životu mladih, dok će se za kategoriju srednjega grada natjecati Kutina, Labin, Poreč i Rovinj i Umag. Kod rangiranja gradova korišten je izračun proračunskoga izdvajanja za obrazovanje i mlade te socijalnu politiku (foto: iz arhive)

Supetar se našao među pet malih gradova po obrazovanju i životu mladih, dok će se za kategoriju srednjega grada natjecati Kutina, Labin, Poreč, Rovinj i Umag. Kod rangiranja gradova korišten je izračun proračunskoga izdvajanja za obrazovanje i mlade te socijalnu politiku (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...