Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković: “Gradska uprava pokušat će koliko-toliko pomoći našim gospodarstvenicima”. Supetarski HDZ uzvratio: “Prijedlog mjera pomoći je u razini obećanja o smanjenju gradonačelničine plaće za 20 posto”

Gradonačelnica Ivana Marković (SDP) najavila je u utorak, 1. prosinca, kako gradska uprava Grada Supetra kreće s trećim paketom mjera kojim će se, kako je navela, pokušati pomoći gospodarstvenicima.

Mjere se odnose na poduzetnike kojima je obustavljen rad
Mjere, kako su objavljene na službenoj stranici Grada, ustvari odnose na oslobađanje obveza plaćanja zakupnine, odnosno naknade za korištenje javne površine, kao i komunalne naknade, uz napomenu kako se radi o poduzetnicima kojima je odlukom Stožera civilne zaštite RH obustavljeno poslovanje.

Oslobođeni obveze plaćanja naknade za korištenje javne površine
Tako će zakupnici u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji obavljaju djelatnosti, a čije je obavljanje obustavljeno prema Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojim se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, biti oslobođeni obveze plaćanja zakupnine odnosno naknade za korištenje javne površine, i to za razdoblje od 28. studenoga do 21. prosinca ove godine.

Korisnici štekata također ne rade
Isto se odnosi i na korisnike terasa, odnosno štekata koji se nalaze na javnim površinama, a koji obavljaju djelatnosti čije je obavljanje također obustavljeno odlukom Nacionalnoga stožera civilne zaštite. K tome treba dodati i poduzetnike koji su obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a koji su obustavili obavljanje djelatnosti.

HDZ Supetar: Usluga koja nije pružena ne može biti ni naplaćena
Na prijedlog mjera koje je iznijela gradonačelnica Marković stigao je odgovor supetarskoga HDZ-a. — Prijedlozi mjera o kojima govori gradonačelnica su ništa drugo do poštivanje pozitivnih propisa RH. Usluga koja nije pružena ne može biti ni naplaćena! Gradonačelnica nije donijela nikakve “posebnosti” odnosno mjere pomoći nego je kao pružatelj javne usluge postupila po važećim propisima, a njen proglas je obmanjujući, stoji u poruci koju je HDZ objavio na službenomu Facebooku.

HDZ grada Supetra ističe da je “prijedlog mjera pomoći u razini obećanja o smanjenju gradonačelničine plaće za 20 posto” te je pozvao javnost da se prisjeti koliko smanjenje plaće u konačnici bilo.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 28. studenoga u Hrvatskoj su zatvoreni kafići i restorani, osim ugostiteljskim objektima iz kategorije “Restorani” i “Catering objekti” (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...