Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković: “I dok se drugi gradovi bore s demografijom i iseljavanjem, mi smo uspjeli”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) osvrnula se objavom na Facebooku na programe i mjere u Gradu Supetru koji se odnose na demografiju i razvoj toga Grada na čijem je čelu već drugi mandat.

Nominiran među pet najboljih gradova u dvije kategorije
— Odgovornost za vođenje grada preuzela sam 2013., a 2019. godine Grad Supetar, kao jedini mali grad u Dalmaciji, nominiran je među pet najboljih gradova u RH u dvije kategorije: demografija i mladi te grad s najvećom kvalitetom života, istaknula je gradonačelnica Marković, podsjetivši pri tom na određene projekte i mjere koji se, kako je napisala “provode s ciljem demografskoga rasta i razvoja Grada”.

Projekti i mjere koje smo uveli
— Demografski program, nova dječja igrališta, izgradnja sportske dvorane, novi vrtić za upis sve djece, rekonstrukcija postojeće zgrade vrtića, projekt nove škole, povećanje naknada za novorođene, povećanje broja stipendija za studente, besplatne knjige, pisanke i radne bilježnice, nagrađivanje najboljih studenata, stimulacija upisa u srednju školu Brač… sve su projekti i mjere koje smo uveli, napisala je Marković.

Jedan od rijetkih gradova koji bilježi porast djece
— I dok se drugi gradovi bore s demografijom i iseljavanjem, mi smo uspjeli! Grad Supetar jedan od rijetkih gradova koji bilježi porast djece i broja stanovnika iako je na otoku. Fokus moga budućeg djelovanja svakako će biti djeca i mladi, poručila je gradonačelnica. U već predizbornom tonu Marković je poručila: — Mi imamo najbolje ljude koji znaju, hoće i mogu napraviti RESTART Hrvatske. Časne i vrijedne ljude koji znaju svoj posao.

Ponovnima na izborima za Sabor
Supetarska gradonačelnica i na ovim parlamentarnim izborima kandidatkinja je SDP-a, odnosno Restart koalicije u X. izbornoj jedinici koju predvodi Arsen Bauk. Na proteklim izborima 2016. godine bila je na 11. mjestu liste, a ove godine Glavni odbor SDP-a odlučio je da bude na 4. mjestu.

Podjelite:

You may also like...