Grad Supetar

Gradonačelnica Ivana Marković istupe Raspudića i Škore ocjenila ponižavajućim za žene i poručila: “Borit ćemo se za slobodno i tolerantno društvo”

Ne prestaju reakcije u javnosti na komentare Nina Raspudića i Miroslava Škore koji su proteklih dana komentirali u medijima pitanje pobačaja u slučaju spolnoga nasilja nad ženama. Na njihove istupe u Facebook poruci osvrnula se i gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP), ocjenivši ih ponižavajućim za žene.

“Odvratan rat koji se vodi na desnici”
— Jedan kaže da bi ženama zabranio pobačaj i u slučaju silovanja, drugi da bi za pobačaj silovana žena trebala tražiti dopuštenje obitelji. Odraz stanja prema ženama i odvratan rat koji se vodi na desnici koja želi upravljati ovom zemljom u 2020. godini, objavila je na Facebooku supetarska gradonačelnica.

Tko će više poniziti druge i drugačije?
Gradonačelnica Marković u poruci je napisala kako se radi o oduzimanju prava i ponižavanju na brojnim razinama. — Tko će oduzeti više prava, poniziti žrtve, druge, drugačije, manjine, one s neprikladnim prezimenom, one koji se drugačije mole ili ne mole. Nama koji se želimo suprostaviti poručuju da ako nam se ne sviđa da odemo, istaknula je Marković. — Mi poručujemo da ćemo ostati i boriti se za slobodno i tolerantno društvo, objavila je supetarska gradonačelnica.

Podjelite:

You may also like...