Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković nastavlja s mjerama štednje; naložila umanjenje plaća svima zaposlenima za 20%, a kojima plaće idu iz gradskoga proračuna. Mjere usmjerene prema onima koje će pogoditi kriza

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković odlučila je danas, 18. ožujka, nastaviti s novim mjera uštede u rashodovnoj strani Proračuna grada Supetra, nakon što je od utorka, 17. ožujka, krenula s prvim paketom mjera štenje, a sve kako bi se sredstvima uštede osigurala pomoć gospodarstvenicima i onima koje će najviše pogoditi kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa.

Smanjuje se bruto plaća za 20% zaposlenicima i gradskoj upravi
Jedna od mjera koje je donijela gradonačelnica Marković je umanjene bruto plaće za 20% svima zaposlenima, a kojima se plaća osigurava iz proračunskih sredstava grada Supetra, uključujući i gradsku upravu, i to od mjeseca ožujka. U obavijesti gradonačelnice Marković ističe se da je, ovisno o daljnjem razvoju financijske situacije, moguće i umanjenje planiranoga mjesečnoga prijenosa sredstava za financiranje redovne djelatnosti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Supetar, a u skladu s prethodno navedenim umanjenjem. Komunalnom društvu Grad koje se nalazi u vlasništvu Grada, kao i Vodovodu Brač, gradonačelnica je preporučila da postupe u duhu toga zaključka.

“Borimo se i budimo solidarni”
Nadalje, supetarska gradonačelnica pozvala je vijećnike Gradskoga vijeća grada Supetra da se odreknu svoje naknade. — U vjeri da svatko od nas mora podnijeti svoj teret, borimo se i budimo solidarni, poručila je prva žena grada Supetra, najavivši mjere štednje proračunskih sredstava.

Mjere u cilju očuvanja stabilnosti gradskoga proračuna
— Na nama dužnosnicima je velika odgovornost da prvo osiguramo zdravlje i sigurnost, a i da poduzmemo mjere za normalno funkcioniranje svojih gradova u ovim teškim vremenima. Imamo odgovornost i za sve naše građane i poslovne subjekte. Zato svakodnevno donosimo mjere u cilju očuvanje bar neke stabilnosti gradskoga proračuna, istaknula je Marković, napomenuvši kako će grad Supetar pratiti koje će mjere donijeti Vlada i vidjeti zatim koliko će se tih mjera odnositi na prihode jedinica lokalne samouprave.

Ostale mjere kad budu poznate štete
— Sve ostale mjere donijet ćemo u skladu s mogućnostima i nakon što nam razmjeri štete budu poznatiji. Mjere neće biti populističke već zaista usmjerene prema onima koje će ova kriza najviše pogoditi, poručila je gradonačelnica Marković.

– Na nama dužnosnicima je velika odgovornost da prvo osiguramo zdravlje i sigurnost, a i da poduzmemo mjere za normalno funkcioniranje svojih gradova u ovim teškim vremenima. Imamo odgovornost i za sve naše građane i poslovne subjekte. Zato svakodnevno donosimo mjere u cilju očuvanje bar neke stabilnosti gradskoga proračuna, poručila je danas, 18. ožujka, gradonačelnica Ivana Marković, najavivši mjere štednje kako bi se moglo pomoći onima koje će kriza najviše pogoditi (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...