Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković o Dječjem vrtiću Mrvica: Očekujemo konačno rješenje komisije i uporabnu dozvolu; svečano otvaranje očekujemo sljedeći tjedan

Tragom našega interesa o Dječjemu vrtiću Mrvica, za koji je pokrenuta i u tijeku energetska obnova, vrlo važan projekt Grada Supetra, o čemu je pisao naš portal danas, 1. listopada, oglasila se nedugo poslije objave i supetarska gradonačelnica Ivana Marković, čije smo odgovore, valja reći, čekali više od deset dana te ih obećali objaviti. Htjeli smo da nam pojasni pitanje funkcioniranja rada Dječjega vrtića Mrvica dok je u tijeku energetska obnova vrtića i intenzivni radovi na ostvarenju toga projekta. Pojasnila je da je ugovoreni rok za izvođenje radova na energetskoj obnovi Dječjega vrtića 210 dana od dana uvođenja u posao, 1. srpnja ove godine. U svojoj poruci od 1. rujna, kako smo objavili, gradonačelnica je ustvrdila da je u predškolski odgoj uloženo više od 10 milijuna kuna. Zanimalo nas je i na koje je točno investicije mislila kada je objavila taj podatak. — Riječ je o energetskoj obnovi vrtića i uređenju novih jasličnih grupa. Ovo su samo projekti bez redovnoga financiranja vrtića, pojasnila je Marković.

Gradonačelnica demantira da su vrtićka djeca bila na drugoj adresi
Gradonačelnica Supetra demantira da je jaslička skupina Dječjega vrtića bila prebačena na drugu adresu, iako su mnogi vidjeli da roditelji dovode vrtićku djecu u druge prostore, a i vaš je reporter prolazio nekoliko puta pored tih prostora odakle je čuo djecu i odgajateljice. U konačnici, na vratima novoga prostora, u ponedjeljak, 23. rujna, osvanula je obavijest sadržaja “Dragi roditelji, od ponedjeljka (23. 09. 19.) djecu dovodite u centralnu zgradu, DV ‘Mrvica’, Hvala. Ulaz je sa zapadne strane zgrade”. — Roditelji su dobili obavijest da će ista započeti otvaranjem vrtića početkom listopada. Svečano otvaranje očekujemo sljedeći tjedan, rekla nam je gradonačelnica Marković, napomenuvši kako će o tom događaju biti obaviještena i javnost.

Ovih dana Grad Supetar očekuje uporabnu dozvolu
Na naš upit ima li Grad Supetar uporabnu dozvolu za navedeni prostor, Marković je odgovorila kako ovaj tjedan očekuju uporabnu dozvolu. — Dostavili smo svu traženu dokumentaciju i suglasnost Ministarstva državne imovine za prenamjenu prostora u dječji vrtić. Ovaj tjedan smo dobili suglasnost Ministarstva državne imovine RH i dostavljanjem toga dokumenta očekujemo svu dokumentaciju, naglasila je Marković. Zanimalo nas je na kraju i je li broj vrtićke djece ove godine veći, isti ili možda manji u odnosu na prošlu školsku godinu. — U ovu školsku godinu upisan je rekordan broj djece, kratko je odgovorila Ivana Marković. Dodala je i kako su dobivena sredstva EU za cjelodnevni rad vrtića.

- Svečano otvaranje očekujemo sljedeći tjedan, rekla nam je gradonačelnica Supetra Ivana Marković, napomenuvši kako će o tom događaju biti obaviještena i javnost (foto: J. Bašić)

– Svečano otvaranje očekujemo sljedeći tjedan, rekla nam je gradonačelnica Supetra Ivana Marković, napomenuvši kako će o tom događaju biti obaviještena i javnost (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...