Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković osvrnula se na ulaganja u predškolski odgoj i poručila: “Zajedničkom suradnjom ostvarit ćemo još bolje rezultate”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković osvrnula se proteklih dana na projekte i ulaganja koji se odnose na djecu i mlade, posebno na ulaganja grada Supetra u predškolski odgoj, nazvavši ih “okosnicom mandata”.

Upisana sva djeca u vrtić
U 2019./2020. godini gradski vrtić “Mrvica” pohađa 74 djece, dok je godinu ranije vrtić pohađalo 31 dijete, a što znači da je porast broja vrtićke djece za 43. — U vrtić su upisana sva djeca, nema neupisane djece, dok je prethodnih godina broj neupisane djece bio veći od 20. Osim toga, Supetar je i među vodećih deset gradova u Hrvatskoj prema porastu broja prvašića u ovoj školskoj godini u odnosu na prethodnu, istaknula je u poruci gradonačelnica Marković.

Među top 5 gradova po kvaliteti života i demografiji
Napomenula je da je u sedmogodišnjem razdoblju povećan broj stanovnika kroz doseljavanja i rođenja, u odnosu na iseljene i umrle. — Kao političarka u svim svojim kampanjama nikada nisam davala prazna obećanja. Ipak, naš Supetar je od 5 gradova s najgorom blagajnom u Hrvatskoj 2013. godine danas među top 5 gradova po kvaliteti života i demografiji, čemu svjedoče samo gore navedeni podaci, poručila je Marković.

Upornim radom, vizijom i planiranjem do uspjeha
— Grad smo na otoku i dokaz da se upornim radom, vizijom, planiranjem, otvaranjem radnih mjesta i ulaganjima u infrastrukturu mogu postići ovako dobri rezultati, ponosno je ustvrdila supetarska gradonačelnica, dodavši kako uspjeh nije došao sam od sebe. — Preduvjet uspjeha su transparentan, pošten rad i veliki trud, suradnja s kolegama u gradskim institucijama, tvrtkama i udrugama, istaknula je supetarska gradonačelnica.

Ivana Marković: Zajedničkom suradnjom ostvarit ćemo još bolje rezultate
U svojoj poruci zahvalila je gradskim ustanovama, tvrtkama i udrugama na pomoći i suradnji. — Problema naravno ima i uvijek će ih biti, ali zajedničkom suradnjom ostvarit ćemo još bolje rezultate, naglasila je Marković. Podsjetila je da se grad Supetar nalazi pred završetkom velikih projekata i ulaganja u predškolski odgoj. Jedan od njih je i Energetska obnova dječjega vrtića čija je vrijednost 7 milijuna kuna, a projekt sufinancira i Europski fond za regionalni razvoj. Nove jaslice Dječjega vrtića “Mrvica” otvorene su lani, 17. listopada, a za taj projekt trebalo je izdvojiti 1,6 milijuna kuna.

U 2019. i 2020. godini u predškolski odgoj uloženo 12 milijuna kuna
Gradonačelnica je na kraju dodala da su ulaganja u predškolski odgoj uvelike opteretila gradski proračun. — Ukupna ulaganja u predškolski odgoj u 2019. i 2020. godini iznose 12 milijuna kuna, a taj se iznos odnosi na jaslice, uređenje vrtićke zgrade i cjelodnevni rad Dječjega vrtića, poručila je gradonačelnica Marković.

— Ukupna ulaganja u predškolski odgoj u 2019. i 2020. godini iznose 12 milijuna kuna, a taj se iznos odnosi na jaslice, uređenje vrtićke zgrade i cjelodnevni rad Dječjeg vrtića, poručila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...