Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković priznala ozbiljnost situacije na otoku: “Ne znam što će nam donijeti naredni dani, sa strepnjom očekujemo rezultate”

Brač je na nogama. Sa zabrinotošću se očekuju rezultati novih testiranja nakon što su potvrđena dva nova slučaja infekcije koronavirusom, nakon gotovo mjesec dana od prvoga slučaja zaraze koji je zabilježen u gradu Supetru 10. travnja.

Epidemiološka služba u Splitu potvrdila je u srijedu novi slučaj zaraze, i to kod starije ženske osobe iz Nerežišća koja je, s obzirom i na ostale bolesti, završila na bolničkom liječenju, a jučer je stigla potvrda i novog oboljenja u Pučišćima, odakle je 55-godišnji muškarac zaražen virusom covid-19. Koliko je stanje ozbiljno najbolje svjedoči jučerašnja akcija epidemiološke službe iz Splita koja je u Nerežišćima, mjestu koje se smatra potencijalnim žarištem novooboljelih, i gdje se vratio pacijent s liječenja u splitskoj bolnici u kojoj je došlo do proboja virusa, hitno uzela briseve od 37 osoba za koje se sumnja da su ostvarili kontakte sa zaraženim osobama.

“Puno toga smo prošli da bismo se bacili na paničarenje i očajavanje”
Stanje na Braču na Facebooku je komentirala gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ujedno članica Kriznoga stožera otoka Brača, potvrdivši kako je stanje na Braču dosta ozbiljno. — Naš otok je najnovije slučajeve dočekao s nelagodom i iščekivanjem što će biti dalje. Međutim, nismo paničarili, već je profesionalno i smireno obavljen posao koji je trebalo obaviti. Puno toga smo mi otočani prošli da bismo se tek tako lako bacili na paničarenje i očajavanje. Vjerujem da ćemo bez ikakve sumnje, bez obzira šta je ispred nas, to spremno dočekati i zajedno preboliti, stoji u objavi gradonačelnice Marković.

izvor: Facebook Ivana Marković

Radili smo na tome da se pohvataju svi kontakti
U nastavku poruke osvrnula se na provedena testiranja na otoku: — Ono što nakon današnjega dana mogu kazati da su epidemiolozi, Crveni križ, moje kolege načelnici iz Nerežišća i Pučišća, kao i svi ostali danima radili na tome da se pohvataju svi kontakti, stupili u kontakt s njima, isti su stavljeni u samoizolaciju, obavljeno je široko testiranje te sa strepnjom očekujemo rezulate, istaknula je Marković.

je li nulti pacijent došao iz bolnice?
— Najviše me žalosti to što smo toliko dugo, upravo radi organiziranosti, međusobne suradnje i opreza ostali čisti te da je, kako se pretpostavlja, nulti pacijent došao iz bolnice, tj. s odjela gdje je bila utvrđena zaraza. Ali o tome kada sa sigurnošću utvrdimo sve činjenice, istraknula je supetarska gradonačelnica.

“Neće nas baš talo lako slomiti”
Na kraju je poručila: — Ne znam što će nam donijeti naredni dani, neizvjesnost je pred nama, mnogo ljudi neće noćas mirno spavati, ali ono što znam sa sigurnošću je da ćemo to spremno dočekati i neće nas baš tako lako slomiti. Gradonačelnica Marković na kraju poruke zaželjela je zaraženima i onima koji imaju simptome što brži oporavak.

Epidemiološka služba iz Splita testirala je jučer u Nerežišćima kontakte novooboljelih i inicijalnoga pacijenta koji se iz splitske bolnice vratio u Nerežišća, a zatim su nadležne službe dezinficirale općinsku vijećnicu i trg sv. Petra (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...