Grad Supetar

Gradonačelnica Ivana Marković prozvala ministra zdravstva: Ministre, gdje je u ovoj priči pacijent?

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, nastavila je s objavljivanjem postova na Facebooku a kojima ukazuje na stanje u zdravstvenomu sustavu.

U prethodnomu postu prozvala je Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije zbog stanja u ginekološkoj ordinaciji u Supetru, jedinoj ordinaciji takve vrste na otoku, dok se u najnovijoj objavi na Facebooku, danas 31. kolovoza, osvrnula na birokratizirani sustav zdravstva na otoku, prozvavši nadležno Ministarstvo zdravstva i ministra Vilija Beroša.

Punih 23 dana bračke žene nisu imale ginekologa
— Birokratizirani sustav zdravstva na otoku funkcionira na sljedeći način: doktoru Branku Jašiću i trojici ginekologa koji dolaze u Supetar raditi kao nadopuna punomu radnomu vremenu dekretom je došlo rješenje za godišnji odmor od 1. 8. – 23. 8. 2021. Punih 23 dana 4.427 bračkih žena nije imalo ginekologa već im je kao zamjena dodijeljena ambulanta u Solinu.

Totalni kaos vlada u prometu
Zamislite da usred ljeta kao trudnica morate na pregled u Solin do kojega vozilom ne možete doći radi nesnosnih gužvi od Supetra, Splita pa do Solina, nemate koji taksi uzeti ili vam masno naplati trostruku cijenu. Pa se uputite na trajekt na koji se ne možete ukrcati jer je totalni kaos u prometu jer se bavimo turizmom s infrastrukturom koja ne može podnijeti ni trećinu gostiju. Nema svatko novaca platiti ni taksi, ni privatan pregled ni vozilo za Split.

Govorimo o strategiji razvoja otoka
I onda u 2021. godini govorimo o strategiji razvoja otoka, brizi o otocima. Birokratizirana usluga mastadontnoga sustava kojemu je na pameti jedino decentralizirana sredstva, a ne briga za pacijente. Ministre, gdje je u ovoj priči pacijent?, pita se gradonačelnica Marković.

gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...